|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
kobebryant |
İletim - 08/04/2007 : 18:19:13 ya ben 14 yaşındayım boyum 183 yazın çalışmak için basketbol'dan anlayan üyeler ne gibi drilller önerebilir.??cevaplarınızı bekliyorum
NOT:pozisyoonum Pivot |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
R_Van Der VAARTTT |
İletim - 18/04/2007 : 19:29:33 Eğer kulüpte veya okul takımında oynuyorsan antrenöründen yardım iste, pivot hareketlerine iyi çalış. Basketbol maçları-videoları izle ve pivotların yaptığı ayak hareketlerini iyi takip et ve onlara çalış, bununla kalma maçlarda da çok uygula. Adama sırtın dönükken ani bir tek driplingle rakibin yanından dönmeyi çalış.
Ağırlık çalışmana gerek yok. Çalışsan bile hafif yüklerle çalış, çünkü önemli olan hareketi uzun süre tekrarlayabilmek, nasıl kondisyon idmanlarında önemli olan hızlı koşmak değil, uzun koşmaksa. Sabah öğlen akşam şınav ve mekik çalış, unutma ki en iyi ağırlık çalışması kendi ağırlığını kaldırmanla olur, halter kaldırmaya benzemez bu. Her antrenmandan sonra da orta mesafeden 100 küsür şut at. Sırtın dönük oyunu oynarken sağ ve sol el yarı hook atışları bolca dene.
Antrenman yapma şansın olmasa bile evinde günde 20x5 kez sıçra. Potalı bir yerde oynuyorsan topu panyaya atıp değişik yerlerden ribaund çekmeye çalış. Bol bol zıpla.
Dayanıklılığını arttırmak için sabahları tok karınla koş(bir-iki bisküvinin zararı olmaz). Sabah koşmak akciğerlerin için önemlidir.
Evdeyken normal yürüyeceğine, bileklerini güçlendirmek için ayaklarının iç veya dışlarıyla yürü.
Müsaitsen gittiğin yerlere(bakkal falan olabilir) top sektirerek git, top hakimiyeti çok önemli değil tabi pivotlar için, ama yine de zararı yok. Top eline ne kadar çok alışırsa o kadar iyi.
Çalışmadan önce ısınmayı da ihmal etme. Özellikle çekme-germe hareketlerini yaparken, acıyan noktayı bul ve orda 8-10 saniye kal. İyi ısınamazsan yaptıkların pek bi işe yaramaz ve sakatlanma riskin artar. |
fatih52 |
İletim - 17/04/2007 : 21:05:46 Pivotsan şut çalışması gerçekten işine çok yarar, rakibine karşı avantajlı olursun, ayrıca adamı dışarı çekip pota altında arkadaşlarına boş alan sağlarsın. Şut atabilen pivot her zaman avantajlıdır diye düşünüyorum ben. Ağırlık çalışmayada önem ver. |
kobebryant |
İletim - 17/04/2007 : 18:59:53 ya biri yardım etsin lütfen şimdiden başladım çalışmalara ama bilinçsiz şut çalışması yapıyorum |
kobebryant |
İletim - 15/04/2007 : 16:33:26 ya ben oks'ye giricem de o yüzden takıma fln girmedim bu yıl'da adanadaki ilk yılım kimseyi tanımıyorum koçlardan o yüzden sizlerde yardım istiyorum yazın çalışmak için ne öneriosnz?? |
Generalll |
İletim - 08/04/2007 : 18:22:44 14. yaş 1.83:)...İyiymiş...Ben 17'yim hala 1.74'üz ehehe...
Valla koçun felan birşeyin yok mu???Onunla ayrıntılı bir antrenman programı hazırlayabilirsiniz. |
|
|
|