|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
inter_23 |
İletim - 09/01/2011 : 13:03:21 
O günlerde tekrar bir dizi gözüme çarptı; Muhteşem Yüzyıl. Muhakkak gözünüze takılmıştır. Malûm olduğu üzere "muhteşem" sıfatıyla anılan Kanuni Sultan Süleyman'ı anlatıyor. Aslında güzel bir diziye benziyor. Ama daha tahta geçtiği ilk günden bir cariye ile birlikte olması çok garip. Tamam harem olayları Osmanlıda vardır. Ancak sadece cinsel bir arzu ile ilgili değildir. Haremlerde müzik, eğitim gibi kavramlar öğretiliyordu. Eğer padişah beğenirse kendi haremine alır, beğenmezse saray haremine giderek, ya hizmet eder ya da bir eş bularak aile kurarlardı.
Hurrem Sultan'ın nasıl saraya geldiği, nasıl sarayın hanımı olduğunu anlatacaklarından dolayı harem sahnesinden başlamış olabilirler, yani iyi yönünden bakıyorum.
Dizide dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, her ırkın kendi diliyle konuşması. İtalyan ( Venedik ) elçisinin kendi dilini kullanması, bir rus olan Alexandra'nın ( Hurrem ) Rusça konuşması. Bunlar ince ama güzel bir ayrıntı..
Elçi'nin diz çöktürtülmesi. Padişah'ın onunla muhattap olmamasıda güzel bir ayrıntı..
Yani umarım ileride üç kıtaya sığmayan Sülayman'ı bir harem odasına sığdırmaya çalışmazlar..
Yine ebatıma bakmadan eleştirdim :p
Muhteşem Yüzyıl Dizisi Muhteşem Yüzyıl Dizisi Muhteşem Yüzyıl Dizisi |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
edebikelam |
İletim - 21/03/2011 : 20:04:14 ben haticeyi çok severim yaa <3 |
CrAzY_IVAN |
İletim - 16/02/2011 : 15:18:12 Nasip. :P |
HighVoltage |
İletim - 15/02/2011 : 10:36:15 Ben Pargalı'yı sevmeye başladım :D |
edebikelam |
İletim - 14/02/2011 : 22:46:52 mahi devrana yol gözüktü :D
|
HighVoltage |
İletim - 05/02/2011 : 11:51:44 Haremde acayip şeyler dönüyor ya haydi hayırlısı :D |
|
|
|