|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
iso_demiro |
İletim - 18/12/2007 : 19:15:46 Bermuda Seytan Ucgeni Atlas Okyanusu'ndaki bu bolgede, ozellikle son 60 yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti. Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan "dogaustu bir takim guclerin yaptirimi" olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir "dogalgaz cilvesi" oldugu aciklandi.
Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindan degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin da etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsi bir madde haline gelirler. Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistir: Bu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir. Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebesir gazlar" erir ve sudan hafif olduklari icin yuzeye dogru yukselirler. O anda, tabandan yuzeye kadar bir bosluk (vakum-girdap) olusur ve okyanus adeta delinir. O sirada oradan gecen yuzer ne varsa, derin bir kuyuya duser gibi hizla okyanusun dibini boylar. Cunku, gazin kaldirma kuvveti gemileri tasiyacak guce sahip degildir. Gaz yukselmesi sona erince bosluk tekrar suyla dolar ve geriye hicbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gomulmus olurlar. Ucaklarin duserek kaybolmasi ise gene ayni sebeptendir. Yuzeye cikan dogal gazlar , havadan da hafif olduklari icin yukselmeye devam ederler. Bu kez vakum , bolgenin uzerindeki atmosferde olusur. Oradan tesadufen gecen bir ucak hemen irtifa kaybeder ve motorlari durur. Cunku, motorlardaki benzinin yanmasi icin oksijene ihtiyac vardir ve o boslukta hava olmadigi icin oksijen de olmaz. Boylece ucak da, hizla okyanus tabanini boylar! __________________
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
chessmaster |
İletim - 25/12/2007 : 15:13:47 bunu forumun yaş ortalamasına bağlayabilirsin mesela :) aşırı tepki verme sende... |
iso_demiro |
İletim - 25/12/2007 : 15:08:13 alıntı: chessmaster tarafından yazılan:
ne demek istedin yani :D kırılmana gerek yok nihayetinde burası yüzlerce üyenin olduğu bir forum , her sözü kötü algılama. yaptığın çalışma sonucunda eleştiri alman da olağandır... bence bu kadar alınmana gerek yok. Araştırmalarını takdir ediyorum ama zaman zaman benim gibi aşırı tepkiler veriyorsun :) Kendi araştırmanızı kendiniz yapın gibi bir ifade yanlış olmuş... Ama şunu unutmaki kimsenin senin araştırmalarına ihtiyacı yok değilmi? (bunu kırıl diye söylemedim,yanlış anlama sakın!) , ama heryerde araştırmacı insanlara ihtiyaç vardır :) Haydi bakalım araştırmaya devam...
Ya araştırma yaptım sadece 9 okuma var ve 0 yanıt var!!!Ben o Frigleri sadece 9 okuma almak için yazmadım cheesmaster! |
iso_demiro |
İletim - 24/12/2007 : 21:51:31 alıntı: batuhanus tarafından yazılan:
alıntı: iso_demiro tarafından yazılan:
Arkadaşlar ben sadece aratırma yapıp sizinle paylaşıyorum.Ve bunu birlikte bilgi edinelim diye yapıyorum.Ama karşılığında sadece saygı ve güzel söz bekliyorum.Ama,özellikle titanik'in gizli sırrında birkaç üye yaptığım çok kötü bir şeymiş gibi şeyler söylüyorlar.Her insan hata yapabilir ve sanırım benim en büyük hatam bu siteye üye olup bilgi paylaşmaya çalışmam.Benim söylediklerimi güçümseyenlere ve batuhanus'a çok kırıldım. Oysa sizlere o kadar çok aratırma sunacaktım ki okuyanlar benim sayemde bilgileniyor diye övünecektim.Ama madem araştırma istemiyorsunuz,araştırma yok. Simdi kendi araştırmanızı kendiniz yapın.
bak iso_demiro benim sözlerimin neresinde kırıcı bişey görüyorsun anlayamadım.Seninle dalga geçtiğimi mi sanıyorsun?Ben sadece bu olayın bence gerçek olmadığını söylüyorum.Eğer bu dediğime üzülüyorsan birşey diyemem tabii..Bak chessmaster ne demiş;bazı şeyleri yanlış algılıyıp aşırı tepki veriyorsun.Aman sakın bunu da sana aptal diyorum gibi algılama:)
Kırılıpta araştırma yapmaman çok saçma olur bence.Ben seni takdir ediyorum forumumuzu bu şekilde zenginleştirdiğin için.Sen araştırmalara devam et biz de bu araştırmalar üzerinde tartışalım doğru kanıya varalım.Bence senin de başta istediğin buydu değil mi?
Tamam bu konu bitti.Bu arada titanik'in gizli sırrı titanik gibi batmış kimse gelmiyo. |
iso_demiro |
İletim - 24/12/2007 : 21:48:18 seni kırmadım chessmaster frigleri'i araştırdım, ama onlar önce bir güzel söz söylesinler öyle bir yorum yapsınlar ÖRN:Emeğe saygı,ama bence kötü yapmışşın gibi... Tamam bu konu bitti Bermuda Şeytan Üçgeninin sırrı çözüldü hakkındaki fikirleri alalım. |
batuhanus |
İletim - 24/12/2007 : 21:46:52 alıntı: iso_demiro tarafından yazılan:
Arkadaşlar ben sadece aratırma yapıp sizinle paylaşıyorum.Ve bunu birlikte bilgi edinelim diye yapıyorum.Ama karşılığında sadece saygı ve güzel söz bekliyorum.Ama,özellikle titanik'in gizli sırrında birkaç üye yaptığım çok kötü bir şeymiş gibi şeyler söylüyorlar.Her insan hata yapabilir ve sanırım benim en büyük hatam bu siteye üye olup bilgi paylaşmaya çalışmam.Benim söylediklerimi güçümseyenlere ve batuhanus'a çok kırıldım. Oysa sizlere o kadar çok aratırma sunacaktım ki okuyanlar benim sayemde bilgileniyor diye övünecektim.Ama madem araştırma istemiyorsunuz,araştırma yok. Simdi kendi araştırmanızı kendiniz yapın.
bak iso_demiro benim sözlerimin neresinde kırıcı bişey görüyorsun anlayamadım.Seninle dalga geçtiğimi mi sanıyorsun?Ben sadece bu olayın bence gerçek olmadığını söylüyorum.Eğer bu dediğime üzülüyorsan birşey diyemem tabii..Bak chessmaster ne demiş;bazı şeyleri yanlış algılıyıp aşırı tepki veriyorsun.Aman sakın bunu da sana aptal diyorum gibi algılama:)
Kırılıpta araştırma yapmaman çok saçma olur bence.Ben seni takdir ediyorum forumumuzu bu şekilde zenginleştirdiğin için.Sen araştırmalara devam et biz de bu araştırmalar üzerinde tartışalım doğru kanıya varalım.Bence senin de başta istediğin buydu değil mi? |
|
|
|