AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 biri yardım etsin kitaplar hakkında

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
AstYaNaX İletim - 13/01/2004 : 19:08:14
bu kitaplarla oyunların ne alakası var abi yaa... bunu biri bana açıklayabilirse sevinirim... david eddings in malloryan ve belgariad serilerini okudum bunun yanı sıra dungeon siege gibi bir oyun da oynadım ama burda gördümki bunların birbirleriyle bir alakası var ama çözemedim biri bana bu konuda yardımcı olur açıklarsa çok sevinirim... bide acemiyim anlıycağınız gibi nerden başlamalıyım bana bir yardım edin pls.. bide bu role playin köşesine kıyısından bucağından girmek istiyorum ama çok geç kaldım mı bunları bir açıklarsanız iyi olur saygılarımla
4   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
AstYaNaX İletim - 15/01/2004 : 12:37:55
krondor abi kusura bakma bu konuda biraz aceleci davrandım galiba ama bu türle ilgilenipte kendimi bu kadar gündem dışı görmek kendimi biraz cahil kalmışım gibi hissettirdi.. kusurumu bağışlayın
Rappier İletim - 14/01/2004 : 19:14:11
Kitaplar konusunda en geniş bilgiyi www.ankira.com'dan alabilirsin. Sitede dragonlance, forgottenrealms, ravenloft ve diğer seriler hakkında açıklamalar kitapların kronolojik sıraları vb bir sürü bilgi var.
|KRONDOR| İletim - 13/01/2004 : 21:02:08
AstYaNaX, farklı yerlere aynı mesajı atma.
shadowwalker İletim - 13/01/2004 : 20:24:59
bu kadar ustanın arasında aslında bana laf düşmez ancak yinede elimden geldiğince dilimin döndüğünce birşeyler söylemeye çalışayım. öncelikle söylediğin kitapları okumadığımı belirmek isterim ancak genel bir görüş verebilirim o yüzden.
öncelikle fantastik tarzda kitaplardan başlayalım. bu kitaplarda ayrı bir dünya oluşturulur. içine gerçek dünyamızda (en azından orada anlatıldığı biçimde olmayan) büyüler,tanrılar,ırklar, (hatta belki bir miktar) silahlar konur. ayrıca bu dünya üzerindeki insanlar için yaşamlar çizilir. yani yapılan tamamiyle fantastik öğelerle dolu (bazı dünyalar teknoloji üzerinede kurulmuştur bu arada)yaşayan bir dünya oluşturmaktır.
oynadığın oyunlarda bu dünyalarda geçer genelde. eğer zaten oluşturulmuş bir dünya içinde geçmiyorsa bile (örneğin forgotten realm ve dragonlance)o zaman kendine has bir fantastik dünya oluşturulmuş demektir. ayrıca pek çok fantastik dünya Tolkien ustanın yüzüklerin efendisi serisinden izler taşır. mesela elfler,dwarflar buna bir örnek olarak verilebilir. aynı şekilde çeşitlilik açısından genelde birden fazla tanrı bulundurulur. Kısaca genel olarak dünyalar birbirine benzer (ama hayal gücüne ket vurulamaz ve aklına gelenden çok daha çeşitli dünyalar oluşturulmuştur bazılarını belki üç kişi bilir ama yinede vardır :)). sanırım masaüstü frp oynamış arkadaşlar sana daha ayrıntılı bir bilgi verebilirler benim o konuda tecrübem olmadığı için ancak bu kadar açıklama yapabildim. kafana takılan bir kısım olduysa sorabilirsin ama diğer arkadaşlardanda cevap gelecektir. (yanlız cevapları hemen bugün bekleme biraz zaman ver ;))
RP'yede istersen katılabilirsin. iyi bir background ile girersen hikayeye iyi entegre edebilirsen karakteri pek alada oyunda yer alırsın. bekleriz. gerçi gerçektende biraz geç oldu... thakki hocamda bazı şeyler attı ortaya artık tamamiyle asıl hikayeye adapte olmanız biraz zor gözüküyor ancak yinede bize yardımcı olamayacaksınız diye bir durum yok.

0.03 Snitz Forums 2000