AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 ''Pop Müzik'' Hakkında..

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle
   
Mesaj:

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

  İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.
    

K O N U      ı N C E L E M E
DharkjuNs İletim - 22/11/2005 : 14:12:05
Pop müzik parçalarına dikkatlice baktığımda hangi mantıkla art arda getirildiğini anlamadığım o kadar çok söz çıktıki karşıma. İşte en çok dinlenen şarkılardan biri: 'Aya benzer yüreğim/Eee doğal olarak takipteyim.' Ay ile yürek arasındaki benzerlik ilişkisini sorgulamayacağım gibi yüreği aya benzeyenlerin takipte olması doğalsa, sözgelimi ''yüreği güneşe benzeyenler istirahattemidir???:)'' Diye de sormayacağım. 'Madem öldürdün/Akbaba olmasın! Eğer sen yoksan/Kimsem olmasın.' Bu şarkıya akbabanın nasıl girdiği konusunda bir fikri oLan varsa kendine saklasın :) , asla öğrenmek istemiyorum!..
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
uckazaz İletim - 23/11/2005 : 16:19:39
Pop müzik,hep aynı temel üzerine kurulan basit bir şarkı türü şu an.Hep birbirine benzer melodiler ve hep aynı ritmden ibaret altyapılar.Para kazanmanın kolay bir yolu olarak görülen müzik,ülkemizde ne yazık ki bozuk fikirli insanlar tarafında sömürülüyor ve olduğu yerde saydırılıyor.Müzik kültürü kazanamamış tüm insanlar da,beste ismi altında anılan saçmalıklara ayak uyduruyor ve farkında olmadan bile olsa destek oluyor.
Ülkemizde ne yazık ki iki şeyin arasında kalmak yok.Yani "kırmızı" ve "mavi" olarak iki görüş varsa,ya tamamen kırmızıcı olunuyor ya da mavici.Bu olay;sporda,müzikte,siyasette her ortamda var ne yazık ki.Bir kişiyi sadece müziği için sevemiyorlar,onun herşeyini sevmek zorundalarmış gibi davranıyorlar.
Tarafsız ve bilgiye dayalı düşünen bir topluma ihtiyaç var.Bunun yolu yaptığımız müzikten,spordan ve siyasetten geçecektir.Kısaca herkes kendine özgün olmalı,kendi yolunu seçmeli.

Konu farklı taraflara kaydı sanıyorum,kusura bakmayın...
HighVoltage İletim - 23/11/2005 : 15:06:01
Sanırım basit insanlar sözü biraz ağır oldu ama ben öyle düşünüyorum. Tabiki bu basitliği genelleştirmiyorum. Asıl anlatmak istediğim bu sanatçı olduğunu sanan insanların konserlerine gidip ayılmalar, bayılmalar, kendini parçalama.... Bu tür insanlar adeta o insan için kul köle oluyorlar. Evet belki insanları basit diye sınıflandırmak doğru değil ama bu olanlar başka türlü nasıl tasvir edilir? Ayrıca bir şarkıcılık, solistlik vardır bir de sanatçılık vardır. İkisi birbirinden farklı.. İşte ben ikisinin bir tutulmasına kızıyorum. Bence bazı insanlara ülkemizde gereğinden fazla değer veriliyor. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle pop düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın. Yeri geldiğinde bende dinliyorum ama gereğinden fazla değer vermiyorum.
DharkjuNs İletim - 23/11/2005 : 14:29:33
Pop müziği zaten oynamayı sevenler dinliyor genelde yoksa kim bir pop müziğin başına oturup sözlerinden bir mana çıkarmak ister anlamıyorum!.. zaten bu konuyu yazarken de birden aklıma geldi derste , pek bir gülünç geldiğinden de sizlerle paylaşmak istedim; yoksa amacım burada pop müziği tartışmak falanda değiL ki gerek yok zaten.. Forever ''ROCK''
HASSOOO İletim - 23/11/2005 : 07:40:12
Her ne kadar pop müzik sevmesem de:

Madem öldürdün / Akbaba olmasın
Eğer sen yoksan / Kimsem olmasın

Ölenin başına ne üşüşür? Akbabalar. Burada sevgilisi terk eden kişi kendini ölen insana benziyor. Sevgilisi olmayan kimsenin başına üşüşen potansiyel sevgili adaylarını da akbabalara benzetiyor. Kimsem olmasın diyerekten de noktalıyor.

Kimin şarkısıydı bu? Nil mi? Şarkıyı hatırlamıyorum, ama sözler o kadar da manasız değil burada.

Yine de pop müzik sevmem, rap de sevmem. Rock'n Roll rulez.
comandante İletim - 23/11/2005 : 00:27:36
pop müziğin amacı insanların kulağına ilk anda güzel gelebilecek ve kitleler halinde dinlemeleri sağlayacak ezgileri bulup şarkı yapmaktır bence.o yüzden şarkıda bi şey anlatma ihtiyacı duymaz.amaç tamamen eğlendirmektir.bazen de aşk teması kullanılarak(zaten başka tema yok)insanları hüzünlendirmek.
ama heralde ayın durmadan dünya etrafında dönmesi dolayısıyla takip sözcüğü kullanılmış olabilir.
gördünüzmü mantık arayınca böle saçma yorumlar ortaya çıkıyor

0.03 Snitz Forums 2000