|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
semihoray |
İletim - 14/11/2005 : 18:36:09 nocomment
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
DharkjuNs |
İletim - 17/11/2005 : 12:59:17 Eline gitar alan rock yaparmış!..:P O yüzden piyasa gruplara rock çı deniyor işte!.. Televizyonda elinde gitar olan elemanı bir görüyorsunuz 'way be metalciye bak ' gibisinden kanılarda bulunuyorsunuz.. Yanlış, ama ben artık anlatamıycam insanlara en iyisi bir kitap yazmak sanırım :D. |
ArcHAng3L |
İletim - 16/11/2005 : 23:12:09 Hele daleeeee diye bağıran arkadaş çıktıktan sonra |
|KRONDOR| |
İletim - 16/11/2005 : 22:54:24 alıntı: Krondor bey--rock deyince aklıma elektro gitar,bateri,bas gitar gibi müzik aletleri geliyor.Ve bu aletlerle yapılan eşsiz müzik...Bu kadar.
Böyle bir tanımlama yapacağınızı tahmin etmiştim. Rock'ı bu şekilde tanımladığınız için de rock ile metali karıştırıyorsunuz genelde. Bu bahsettiklerin metal müzikte de kullanılıyor; metale de mi rock diyeceğiz peki? Rock aslen bir hayat görüşünü dile getirir. Bu da daha çok sisteme karşı isyan olarak kendini gösterir. Bunu en açık Pink Floyd - Another Brick in the Wall'da görebilirsiniz. Parçada eğitim sistemi eleştirilir. Yine birçok Pink Floyd parçasında sisteme bir "baş kaldırış" sezersiniz. Bu nedenle rockçıların çoğu (Şebnem Ferah, Duman, Kurban vs. gibi grupları rock'ın içine almıyorum. Pink Floyd ve benzeri "baba" grupların yanında köle bile olamazlar) solcudur (dikkat, komünist demiyorum). Tabii rock'ın çeşitli alt grupları olduğu için bu tanımlamayı genelleyemeyiz. Mesela Anadolu Rock'ta sisteme değil, daha çok insana tepki gösterilir. Biraz yüzeysel oldu; ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Konuya dönersek, ülkemizde tartışmasız en çok yerli ve yabancı pop dinleniyor. Son dönemlerde de dans/disko gibi türlere kayış var. |
uckazaz |
İletim - 16/11/2005 : 22:04:06 Tamam realbetmen de konu aklına gelenler listesi değil,Türkiyede en çok dinlenen müzik türü...Konu cidden rap-rock tartışmasına dönüşmeden,asıl konuya dönülmeli.
Benim fikrimse hala değişmedi,Türkiyede,en azından İstanbulda çoğu insanın yabancı müziği tercih ettiğini gördüm.Ben de buna dahilim.. |
RealBetmen |
İletim - 16/11/2005 : 17:03:48 benim Rap deyince Sagopa Kajmer,Fuat,Fuchs,Sbtj,Yener,CashFlow gelio...eskiden (rapstara kadar cezada geliyodu ) |
|
|
|