AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Tarkan Sanatçımız nasıldır ?

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
famerya İletim - 05/06/2005 : 18:26:05
Tarkan sanatçımız uzun zamandan beri iyi şarkılar veriyor peki sizin görüşleriniz nelerdir ?
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
composer İletim - 15/06/2005 : 01:19:42
Tarkan'ı popüler müzik alanında sevilen bir şarkıcı olarak ele almak gerekir. Tek yaptığı da insanları o an için eğlendirmektir zaten. Piyasadaki her şarkıcı da aynı şeyi yapıyor zaten. Bu insanlar "yaratıcı" kategorisine alınamaz, fakat onlar için şarkı yazanlar da "yaratıcı" sayılmazlar. Mesela Tarkan'ın şarkılarını ele alsak; kim olursa olsun biraz uğraşıp, otomatik ayarlanmış klavye ile alta ritm ve klişe bir bas yerleştirip, üzerine de bir ezgi uydurup, buna da söz yazıp "Ben şarkı yazdım, eser yarattım" diyebilir. Ama gerçekten bir eser ortaya koymuş mudur? Tabii ki HAYIR! Bir müzik eserinin yazımı, üzerinde günlerce, aylarca düşünme gerektiren bir iştir. Gerçek bir besteci, gerçek bir müzik eseri yazarken; elinde olan tüm malzemeyi uygulayabileceği en üst teknik seviyesinde, buna kendi felsefesini, dünya görüşünü ve ruhunu katarak işlemeye, düzenlemeye çalışır. Tarkan'ın şarkılarında bir felsefe var mıdır? Ya da teknik açıdan herhangi bir yaklaşımda bulunabilmemiz için, bir öğeye sahip midir? Bu yüzden bu "piyasa şarkıcıları", zaten "gerçek" müzisyen kesim tarafından dikkate alınmamaktadır. Ama sevenler sevmeye devam edebilir, buna kimse birşey demez. Uzun lafın kısası bu müzik, "basit" müziktir, aslında müzikal ve teknik açıdan da hiçbir değer taşımamaktadır.

Aynı zamanda Serdar Ortaç'ın, Kenan Doğulu'nun vb. çıkıp da "Ben besteciyim" demesi de, Şostakoviç'e, Prokofief'e, Stravinski'ye, Honegger'e, Saygun'a, Erkin'e, Beethoven'a, Bartok'a, Haydn'a, Bach'a vs. büyük bir hakaret olur. Bach basit bir pop müzik parçası yazabilir, ama Ortaç asla füg yazamaz. Şostakoviç bir marşı poplaştırıp, sonra da orkstrayı yönetiyormuş gibi soytarılık yapabilir; ama Doğulu asla bir senfoni yazamayacaktır. Burada "ama alanlar farklıdır, biri klasik müziktir, diğeri ise popüler müzik" diyebilirsiniz, fakat deneyin, düşünün, o şarkılardan çok daha iyisini, çok daha güzelini yapabilirsiniz. Tarkan'ın vb. insanların benden, sizden farkı yok, sıradan insanlar. Hatta çoğu nota bile bilmez, "konservatuvarda okudum" sözleri ciddi müzikte sökmez; her konservatuvar bitiren de müzisyen olmaz. Yanş bu adamları gözde büyütmeye gerek yok.

Bu arada çenem bu kadar düşmüşken söylemeden geçmiyim, konuyla biraz alakasız olacak ama; Yukarda adını saydığım bestecilerin eserlerini mutlaka dinlemeye çalışın. Bu müzikler çok farklı bir görüş açısıyla bakmanızı sağlayacaktır.Özellikle Dmitri Şostakoviç'in Senfonileri'ni kesinlikle dinlemeye çalışın. O zaman farkı daha iyi anlayabiliriz. Bu müzikler sizi (daha önce hiç ciddi anlamda klasik müzik dinlemediyseniz)sıkabilir, ama ne olursa olsun, "ciddi" müik ile "basit" müziğin farkını daha ilk anlardan itibaren anlarsınız. Eğer bu konularda danışmak istediğiniz birşeyler olursa elimden geleni yaparım. Ne de olsa bu benim görevim...
CANPOLATALEMDAR İletim - 11/06/2005 : 17:17:17
MetFC arkadaşım.Beni sinirlendirmeye başladın.SANANE TARKAN'IN ŞARKILARINI SEVENLERDEN.Onlar beğeniyor,karışma.
scorpionfa İletim - 11/06/2005 : 17:17:12
"Tarkan" denilince aklıma gelen ilk şey "iyyyhh" efektiyle gelen bir iğrenme... Ha seveni vardır, hayranı vardır karışmam. Eskiden unutmamalı diye bir şarkısı vardı onu sevdim. Diğer şarkılarınıda bazen mırıldanırım. Ama kendisini sevmiyorum işte. Bilmem belki hakkında çıkan dedikodulardan, belki tavır ve davranışlarından...
Birde anlayamadığım bir mesele varki sormayın. İsmi belli şahsa kızlar nasıl hasta olur anlayamıyorum... Bu adamın ne olduğu belli! ("Ne yidüğü belürsüz" desem yeridir)
MetFC İletim - 11/06/2005 : 16:06:06
Tarkan'ın şarkılarına güzel diyenler Mustafa Sandal, Serdar Ortaç, Kenan Doğulu, Tarkan vs vs den başkalarını dinlememiş demektir bence. Ayrıca güzel ne demek? Seni hoplatan, zıplatan, ucuz basit sözlere sahip, discolarda insanların at gibi tepinmek için dinlediği manasındamı? Sana göre belki öyle. Ama güzel sözcüğü bu kadar basit değil. Bana göre güzel şarkı kendisini 30-40 yıl sonra bile dinleten şarıkıdır. Bu şarkıları icra edenler de harbi sanatcılardır. Gündelik sanatçı değil. Tarkan'ı beğenenler bence biraz araştırsınlar, keşfetmeye çalışsınlar.
metallic_white İletim - 08/06/2005 : 22:17:56
Sanat hakkında tonlarca yorum ve tanım yapabilirsiniz. Ama en çok kullanılan tanım -ayrıca benimde kabullendiğim-, sanatın yaratıcılık olduğudur. Hatta bir söz vardır duyanınız olmuştur belki: "En büyük sanatkar; Tanrı'dır." diye. Önemli olan yarattığınız şeyin ne kadar kaliteli, ne kadar emekle yapılmış olduğudur. Bu tanıma göre Tarkan'ı bir sanatçı olarak görmüyorum. Ama tabi, artık önüne her gelenin sıfatı "sanatçı" olmaya yüz tuttu. Hiç birşey değil de, gerçek sanatkarlara acıyorum sadece...

0.03 Snitz Forums 2000