|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
wolverine |
İletim - 06/03/2006 : 16:32:34 ya gülşen diye bir şarkıcı var onun son parçasını dinleyeniniz var mı ne dediği belli olmayan hoca nasrettin gibi sözleri var galiba bayanın asker arkadaşı ya tutarsadan başka sözü yok ya şarkılarımıza ne oluyor .şarkılarımızda değişiyor bizle birlikte onlarda yozlaşıyor malesef. artık şarkılarımızda bizim gibi materyalist furyasına kapılmış gidiyor ne yazık kii
ha unutmadan şu türk kızı hadise meşhur şarkısı stir me up... güya bizi dünyaya tanıtacak ama şarkının sözlerine bakacak olursak stir me up kışkırt tahrik et beni give me hugh sarıl bana devamı hissettir sevdim vs vs bizde ne yazık ki bununla gurur duyuyoruz!neymiş son sloganımız yurtta aşk cihanda aşk
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
uckazaz |
İletim - 09/03/2006 : 21:06:16 Amaç gündem yaratacak şarkı yapmak olduğu için,prodüktörler gündemi yaratacak olan sarışını,esmeri,kumralı kendine alıp karşılığında albüm yapıyorlar.Kimse bu kadar ucuz kişiler karşılığında iyi beste yapmaz,emek vermez.En ucuza nasıl kapatacaklarını planlayıp ceplerine parayı indiriyor bu adamlar.Dolayısıyla,kaliteli işler beklemek zor.Eğer bu mantalitenin ve süregelen "bir anlık patlama etkisi" yaratan şarkılar zincirinin önüne birileri geçmezse;bu durum böyle devam edecektir.Bunun önüne geçecek şeyin alternatif müzikler olduğunu düşünüyorum,tabi alternatif müzikle uğraşanlar da kendilerini popüler kültüre kaptırmazlarsa.
İşin bir ucunda maddiyat olduğu bariz ama günümüze baktığımız zaman zaten kaliteli iş çıkaran ve kendilerini egolarına kaptırmamış olan "sanatçılar",sık sık gündeme gelmez.Sadece sanatsal değeri olan parçalarını piyasaya sürdükten sonra birkaç programa katılıp hakları olan ufak bir reklam yaparlar,sonra da yaptıkları sanatı bir köşeden izlemek için çekilirler.Gerçek sanatçının mütevazılığı,sanatçılığı buradadır.
Günümüz şarkılarının sözlerine bakarsak,işlerinin sadece piyasa olduğu çok belli oluyor.Bir anda ön plana çıkıp parayı cebe indiriip bir süre harcarlar.Para bitince hoop bir albüm daha,biraz açık bir klip,biraz sansasyon hmmm;taze paralar üstüne de bir bardak soğuk su...Bunlara destek veren programlar ayrıca suçlu,tabi onlar da cebini düşünecek.Herkes mutluyken nasıl değişecek ki bu düzen?Umarım (yani en azından umuyorum) yeni yetişen genç nesil bu saçmalığın farkındadır da ilerde bu işe girecek olanlar düzeni değiştirebilir.(Zaten herkes bir sonraki nesil yapar diye bıraktığı için bu haldeyiz ya!)
|
umutcanuguz |
İletim - 09/03/2006 : 17:28:22 Crazy İvan ben senin 2. paragrafta bahsettiğinin aynından bahsediyorum bu konuda anlaşalım. |
CrAzY_IVAN |
İletim - 08/03/2006 : 20:06:39 "Yozlaşıyor" derken kastınız nedir? Türk Müziği özünden ayrılıyor mu demek istiyorsunuz? Değerlerini mi yitiriyor demek istiyorsunuz? Peki bunu nasıl ölçeceğiz? Kıstaslarımız nelerdir? Sözler mi yeterli değil, kimi zaman argo içeriyor yoksa müzik kalitesi mi vasat? Çok soru sordum :) Ama bunları da konuşmamız gerekli o zaman. Ayrıca hiç göz önünde bulundurmadığımız Türk Sanat Müziği'nin değerinin ne kadar farkındayız?
Bir 10 sene öncesinin pop müziği ile bugünün arasında çok fark var. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü. Saydığınız çoğu isimler Barış MANÇO gibi, ne yazık ki bir ülkede kolay kolay çıkmayan değerler. Hayatlarını müziğe&sanata adamış insanlar... Ve halk dediğin sensin zaten, sen, ben, o, buradaki herkes :), o yüzden zaten öyle bir halk eleği, süzgeçi var. Kimse kolay kolay sanatçı sıfatını yakıştırmıyor... |
umutcanuguz |
İletim - 08/03/2006 : 17:37:57 Ya şöyle bir sözle bu konuyu laf çorbasına çevirmeden sonlandıralım.Aslında bunlar da rütbe gibi.Tabi belli bir geçiş sınırı yok.Şarkıcı,sanatçı,duayyen gibi halkın gözünde müzik yapanlara karşı bir bakş açısı oluşsa gayet iyi olur.Ben asla ve asla Gülşen'e santaçı demem,bünyem el vermez.Ben sanatçı lafını duyunca böyle ağırbaşlı orasını burasını şey yapıp da şarkı söylemeyen sanatını yapan biri geliyor aklıma.Ben Barış Manço'ya hayranımdır.Albümleri kaplar evimi.İşin özü şu:Şarkı sözlerimiz yozlaşıyor.Bu yüzden ynei çıkan(ya da ben öyle sanıyorum) ''Badem'' gurubuna daha bir hayran kalıyorum. |
CrAzY_IVAN |
İletim - 08/03/2006 : 17:15:31 alıntı: wolverine tarafından yazılan:
ben zaten türk pop şarkılarının hepsi kötü demedim sadece yeni çıkan bazıları var ki sözleri neymiş: o şimdi asker canı neler ister...,of of kömür gibi yanıyorum... böyle şarkı olmaz sinirime gidende çıkıp tv'lerde bir sanatçı olarak... diye başlayan röpörtajları santçıymış sözde!!!
Tabii buna katılıyorum ben de zaten. Gülşen'in de "Sakıncalı" şarkısını beğenirim, hakkını vereyim şimdi :). Söz-müzik ona mı ait bilmiyorum gerçi... |
|
|
|