|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
quLeryuzz |
İletim - 11/05/2008 : 13:04:55 EINSTEIN’IN BULMACASI
Acaba dünyada zeki olan 2% insandan biri misin? Bu soruda hiçbir şekilde şaşırtmaca yoktur,tamamen mantığa dayalıdır. Mantıklı bir şekilde çözüme ulaşılabilir.Bol Şanslar!!!
1. 5 tane ev var ve hepsi ayrı renk. 2. Her evde oturanın ayrı bir uyruğu var. 3. Hepsi de ayrı bir içecek içiyor,ayrı bir hayvan besliyor ve ayrı bir marka sigara içiyor. 4. Bu 5 insanın hiçbiri öbürünün yaptığını yapmıyor.Yani sigara ayrı,içeceği ayrı,beslediği hayvan ayrı ve evi ayrı.
SORU:BALIK kime ait?
AÇIKLAMALAR: • İngiliz Kırmızı evde oturuyor. • İsveçlinin Köpeği var. • Danimarkalı Çay içiyor. • Yeşil ev tam Beyaz evin solunda duruyor. • Yeşil evin sahibi Kahve içmeyi seviyor. • Palmall sigarası içenin bir Kuşu var. • Ortadaki evde oturan Süt içmeyi seviyor. • Sarı evde oturan Dunhill sigarası içiyor. • Norveçli birinci evde oturuyor. • Marlboro içen Kedisi olanın yanındaki evde oturuyor. • Atı olan kişi Dunhill sigarası içenin yanındaki evde oturuyor. • Winfield sigarası içen,Birayı seviyor. • Mavi evin yanında Norveçli oturuyor. • Alman Rothmans sigarası içiyor. • Marlboro içenin komşusu sadece Su içiyor.
Einstain bunu son Yüzyılda yazmıştır ve iddia etmiştir ki Dünya İnsanlarının 98% i bunu çözemez. SİZE VE BUNU ÇÖZMEK İSTEYEN HERKESE BOL ŞANSLAR |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
scrambler |
İletim - 11/05/2008 : 16:45:54 Bu adadan çıkan yangını söndürmek için bir yangın daha yakarak kurtulmuşlardır. Bu şu şekilde olmaktadır.
Bir orman ya da bozkır yangınını söndürmek için çıkan yangının biraz ilerisine yeni bir yangın hattı yaratmaktır. İkinci yangın birinciye doğru ağaçları yaka yaka ilerler. 2 yangın birbirleri ile karşılaştığında alevler yavaş yavaş söner. Şimdi haklı olarak şu soruyu sorabilirsiniz. Orman yangını rüzgarın gittiği yöne doğru gideceğinden çıkardığımız ikinci yangının birinciye doğru değil, ondan uzaklaşması beklenir. Olay basit bir fizik olayıyla açıklanır. Isınan hava genleşerek hafifler ve bu nedenle yükselir. Yükselen havanın yerini çevreden gelen soğuk hava doldurur, bu nedenle rüzgarın yönü ne olursa olsun yangın hattına yakın olan bir insan rüzgarın daima yangına doğru estiğini hisseder. İşte çıkarılan yangın bu nedenle birinciye doğru ilerler. Belli bir kuşakta bütün ağaçlar yanmış olduğundan ve çekecek soğuk hava kalmadığından yangın yayılamaz ve söner...
Bu arada benim sorumda hepsi yalan söylemektedir. Sadece bir kişi yalan söylemektedir!.. |
quLeryuzz |
İletim - 11/05/2008 : 15:29:18 Hepsi Yalan Söğlüyor.
Yangın Var
Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar.
Bu nasıl olmuştur?
(Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.)
|
scrambler |
İletim - 11/05/2008 : 14:33:23 Bu sorunun aynısı 1982 Ağustos ayında yapılan 1. Türkiye Liselerarası Satranç Yarışmasında sorulmuş... Demek ki Einstein'den alıntı yapmışlar..
Bence bu konuya isteyen herkes bir zeka sorusu yazsın ve onu bulmaya çalışalım.
İlk soru benden olsun!..
A,B,C,D,E şifre isimli ajan sorguya çekildiklerinde şunları söylüyorlar:
A: C ve D yalan söylüyor.
B: A ve E yalan söylüyor.
C: B ve D yalan söylüyor.
D: C ve E yalan söylüyor.
E: A ve B yalan söylüyor.
Kimin yalan söylediğini bulabilir misiniz?? |
TheBodyGuard |
İletim - 11/05/2008 : 13:36:38 Cevap veriyorum, balık Alman'a ait.:)) |
Dodo |
İletim - 11/05/2008 : 13:23:37 Forumda bu soruyu ilk soran ben olmuştum. Benden sonra da iki kişinin daha aynı soruyu sorduğuna ben şahidim. Senle dörtlüyoruz. :) |
|
|
|