|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Miki_Miki |
İletim - 22/04/2008 : 11:50:02 Arkadaşlar, çok ilginç bir haber okudum netten ve sizlerle paylaşmak istedim. Aynı sistemin Sabiha Gökçen ya da Atatürk Havalimanında olduğunu düşünerek okuyun :)) Gelecek olan yorumları ve yaratıcı düşünceleri çok merak ediyorum :))
Security" değil "Sexcurity
Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na yolu düşecek olanlar dikkat. Güvenlik taraması bildiğiniz gibi değil.
Uygulama önümüzdeki hafta başlayacak. Son teknoloji güvenlik sistemi insanı anadan üryan gösteriyor. Tepkiler büyüyor. 'Security (güvenlik) oluyor sexcurity' diyenler çoğunlukta. 18 Nisan 2008 Cuma 16:54
Güvenlik görevlisi, güvenlik kapısından geçeni, bilgisayar ekranında çıplak görüyor. Siyah beyaz da olsa vücudun mahrem yerleri iyice ortaya çıkıyor. PorVision ya da uzun adıyla "Millimeter Wave Whole Body Imaging Technology makinası" sayesinde, elbiselerin altında ya da vücudunda silah ve uyuşturucu gibi yasak maddeleri saklayanlar, bir bakışta belirlenebilecek.
Ne var ki bu "çok hasas" sistem, havaalanından geçecek olan milyonlarca suçsuz günahsız yolcunun da mahremiyetini tehdit ediyor.
Sistemin testleri sırasında, güvenlik kapısından geçen kadın görevlilerin ekrandaki çıplak görüntüsü o kadar belirgin ki görüntüler ancak yüzleri buzlanarak yayınlandı.Bu durumda sıradan bir yolcu ve özellikle kadınların, bu güvenlik taramasından nasıl geçecekleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Dahası uygulama, dış hatlarda yapılacağından, buradan geçecek olan tesettürlü kadınların bu sistemden geçmelerinin zorunlu tutulup tutulmaması da ayrıca tarışma konusu. Amerikalılar şimdilik bu konuda ayrıcalık tanınmayacağını söylüyorlar.
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Miki_Miki |
İletim - 23/04/2008 : 09:03:02 :) Şaka bir yana evet hem güvenlik hem de ayıplık açısından bakacak olursak fatih52 nin fikri fena sayılmaz. Ama bazen değpişik durumlarda olabiliyor, belki hatırlayanlarınız vardır, uyuşturucuları yutandan hatta bi tarafına sokanlar bile var. Acaba onlarıda bu cihazla görebilecekler mi? Şayet öyle ise bizim akıllı türk milleti rontgen için para vermez, iki geçiyim bak bakalım bi şey varmı der memura :)) |
kobebryant |
İletim - 22/04/2008 : 21:18:13 Yine de ayıptır bence. Hayır batuhanus'un parmak bastığı nokta hassas mesela. :D |
fatih52 |
İletim - 22/04/2008 : 20:40:49 Bayan yolcuları bayan görevliler, erkek yolcuları erkek güvenlik görevlileri kontrol edebilir. |
batuhanus |
İletim - 22/04/2008 : 20:19:41 Türkiye de olsa süper olurdu ama:D
*Hamdi şuna bak ehuehe |
kobebryant |
İletim - 22/04/2008 : 19:21:52 Günah olup olmasıyla alakası yok bence. Konu ortada... |
|
|
|