AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Erdal İnönü Esprileri

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
HighVoltage İletim - 01/11/2007 : 15:59:43
BEN KEDİ MİYİM?

Erdal İnönü evinin salonunda kitap okumakta. Eşi Sevinç Hanım ise mutfakta ve ev işleriyle ilgileniyor. Bir süre sonra Sevinç Hanım çığlık atarak “Erdal Fare var” der. Erdal Bey’den cevap gelmez. Sevinç Hanım, salona girerek, “Erdal mutfakta fare var” der. Erdal Bey sessizce kafasını kaldırır ve “Bana ne ben kedi miyim?” yanıtını verir.

SAYIN KOÇ’U BIRAKIN

SHP Anadolu’da seçim gezilerindedir. Anadolu’da bir kasabada vatandaşlar kurbanlık koçlarla İnönü’nün yolunu keserler. Bu arada o dönem muhabirlik yapan eski CHP Milletvekili Emin Koç parti otobüsünden inerek olup biteni izlemek ister. Erdal İnönü eline mikrofonu alarak otobüsten inmeden kısa bir konuşma yapar ardından da yola devam etmek ister. Polis otobüsün etrafını sardığı için gazeteci Emin Koç otobüse binemez. Erdal Bey bu durumu görünce mikrofondan “Sayın Koç’u bırakın” diye anons yapar. Bu sırada kurban kesmek üzere olan vatandaşlar Erdal İnönü’nün kurbanlık koçun bırakılmasını istediğini zannederek kurban kesmekten vazgeçerler ve koçu bırakırlar. Gazeteci Emin Koç ise otobüse binmeyi zorlukla başarır.

YERE YATAN SİYASETÇİ

İnönü Anadolu gezilerinde vatandaşların kendisini kucaklarına alarak havaya kaldırmalarını istemezdi. Yine bir yurt gezisinde partililer İnönü’yü kucağa almak için harekete geçti. Durumu hemen fark eden İnönü, olduğu yerde kendisini yere attı. Fizik profesörü İnönü, kucağa alınmamak için yerçekimine güvenerek yerde öylece bekledi. Sonuçta İnönü başarılı oldu ve partiler tarafından kucağa alınmadı.

TABİİ SİNEMA KARANLIK...

İnönü siyaseti bıraktıktan sonra eşiyle bir sinemaya gider. Bir gazeteci sinema çıkışında rastladığı İnönü’ye “Sizi son dönemlerde sinemalarda pek göremiyoruz” der. İnönü’nün cevabı, “Tabii, sinemalar karanlık oluyor” olur.

LİMON Sıkan LİDER

Seçimler 1980’li yıllarda oldukça farklıydı. Seçim dönemlerinde tüm Türkiye TRT1 ekranına kilitlenir ve liderlerin konuşmalarını beklerdi. Erdal İnönü de TRT ekranından bir ilke imza ve tüm Türkiye’yi konuşturmayı başardı. İktidarı eleştirirken televizyonda “Limon sıkan” ilk Genel Başkan tüm Türkiye’nin sempatisini de kazandı.

Kitapta, Erdal İnönü’nün ilginç karakteri ve kimi olaylar karşısında yaptığı ince espirileri de yer alıyor...

“Herkes babasının oğludur”

(...) Ankara İl Başkanı olduğum dönemdeki bir gezimizde Polatlı yolunda Temelli’de köylüler yolumuzu kesmişlerdi. Otobüsten inip kendisini çevreleyenlerle tokalaşırken arkasından gelen bir çiftçi vatandaşımız kürek gibi kocaman güçlü eliyle İnönü’nün sırtına sertçe vurdu: “Babanın oğlusun!” dedi. Canı yandığı anlaşılan Erdal Bey acısını perdeleyerek köylüyü yanıtladı: “Herkes babasının oğludur!”

“Söke söke iktidar olacağız”

“(...) İzmir gezilerine ilişkin partililerin hiç unutamadığı olayın kahramanı ise deneyimli, hoş sohbet milletvekili arkadaşımız Neccar Türkcan’dı. Çoğunluğun ’Neccar Abi’ olarak tanıdığı bu sevimli, akıllı, esnaf kökenli tabandan gelen arkadaşımız politikayı çok iyi bilmesiyle tanınır. En belirgin özelliği ise lafını esirgemeden konuşmasıdır. Her fırsatta politikada vurucu cümlelerle konuşmasını, masaya yumruğunu vurarak ’s.ke s.ke iktidara geleceğiz’ demesini önerirdi. Erdal Bey’in bu tarzı benimsemesi elbette olanaksızdı ancak Neccar Bey’i sevdiği için sesini çıkarmaz, gülümsemekle yetinirdi. İzmir’de kahve konuşmalarının birinde, Erdal Bey, Neccar Bey’in ısrarlı bakışlarının da etkisiyle iktidarda partinin neler yapacağını ayrıntılarıyla anlattıktan sonra ”Şimdi, iktidara nasıl geleceğimizi de size arkadışımız Neccar Bey anlatacak!” dedi.

Eskortları hiç sevmedi

Makam aracının önünde ve arkasında giden koruma ve yol açma amaçlı eskort araçlarını da sevemedi Erdal Bey. Arkadan gelen takip arabasının üzerinde bulunan yanar döner kırmızı mavi ışıkların söndürülmesini isterdi. Lambaların ışığı gözlüklerinde yansıyor, okumasını engelliyormuş! Önde giden aracın da garip tonlu uyarı sesi Erdal İnönü’yü rahatsız ederdi. “Kendi reklamlarını yapıyorlar” der, uyarı sesini kestirirdi.

Saddam Hüseyin ziyaretinde ilginç yasak

Körfez Krizi sırasında Saddam’la Amerikalılar’ın arası gerilmişti. Sınır komşumuzun ABD ile savaşması Türkiye’yi sıkıntıya sokacaktı. Savaş çıkmak üzereydi. Saddam’a itidal tavsiye eden girişimler gündemdeydi. Gezi ayarlandı. Erdal Bey bir heyetle birlikte Bağdat’a gitti. Sonrasını geziye katılan arkadaşlardan dinledim. Saddam SHP heyetini bir ön odada kısa süre bekletiyor. Bir görevli protokole ilişkin Saddam’ı yüceltme amaçlı uyarılar yapıyor. Bu arada ’Bacak bacak üstüne atmak da yok “ diyor. ”Peki“ diye soruyor Erdal Bey, ”Acaba başka hangi organımızı diğerlerinin üstüne koymamız yasak!..“ İçeri giriliyor. Saddam ve tüm bakanlar kurulu üyeleri askeri üniformalar giymişlerdi. Hepsinin belinden iri tabancalar sarkıyor. Yüzleri asık, kaşları çatık. Saddam arkadaşlarını takdim ettikten sonra Erdal Bey kısa bir yorum yapıyor: ” Maşallah hepiniz çok sevimli ve barışçı görünüyorsunuz! Hiç savaşacak gibi durmuyorsunuz!. “

Haber: gazetevatan.com
2   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
berkay_1907 İletim - 11/11/2007 : 18:20:53
ESPRI YAPANLARI
YLNIZ BEN..................
kobebryant İletim - 01/11/2007 : 17:39:11
ehuehueheu gercekten ince esprilermis allah rahmet eylesin .. :(

0.02 Snitz Forums 2000