AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Turkcell

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
ceberruh İletim - 29/01/2007 : 13:29:07
sikayetvar.com adresinde 24 ocak tarihinde Turkcell'in kontör kartlarına yaptığı zamla ilgili bir şikayette bulunmuştum. 1 gün sonra bir kullanıcı aşağıdaki mesajı bana yolladı. Bir nevi benim yaptığım şikayete tercüman oldu diyebilirim. Turkcell sınırları zorlamaya başladı bence. Alıntıyı sizinle de paylaşmak istedim.

BIR MUSTERISI OLMAKTAN UTANDIGIM SIRKET:TURKCELL

Merhaba…

Turkcell Musteri Hizmetlerini aradim…

Telefona cikan musteri hizmetleri temsilcisinin sesi acemi halini ele veriyordu. Belli ki yakin zaman once Turkcell’de ise baslamisti ve ses tonundan kararli oldugu anlasilan şikâyetci musterinin aramasiyla telefon numarasini iki defa teyid ederek kendine zaman kazanma telasi icerisindeydi…

Buna izin vermemek icin devam ettim;

“Hakkinizda bir şikâyet yazisi yazip bunu insanlarla paylasmak istiyorum” dedim.

“insanlara yanlis bilgi vermemek icin size bazi sorularim var” dedim…

“Buyurun” derken sesi daha da endiseli geliyordu…

“Turkcell’in bu son yaptigi feci ve ani zammin yururluluk tarihi nedir? “ diye sordum.

“Hemen bakalim. Eeeee aaaaa. Yapilan son zamla 100 luk on odemeli kontor kartimizin fiyati….”

“Hanimefendi ben zam sonrasi fiyatlari biliyorum. Yaptiginiz fahis zammin yururluluk tarihini ogrenmek istiyorum !” dedim…

“Hmmm eeee aaaa hemen bakalim.Himmm 31 Aralik 2006 olarak gorunuyor ekranimda”

“31 Aralik 2006 ?”

“Evet”

“Bu zam Turkcell’in 2006 Yilinda yaptigi kacinci zamdir ?”

“Haaa eeee aaa bu son zamla birlikte fiyatlarimiz su olcude degismistir…”

“Kacinci zam oldugunu bilmiyor musunuz? “

“Bu konuda maalesef bir bilgi veremiyorum size”

“Anladim, yaptiginiz son zamla enflasyon oraninin kat kat ustunde bir zam yaptiginizi biliyor musunuz ?” diye sordum.

“Ben bu konuda fikrimi beyan edemiyorum.”

“Son olarak sunu sormak istiyorum; Acaba Turkcell’in Turkiye’de dusen enflasyonu yukseltmek gibi kurumsal bir misyonu mu var ?”

“Uzgunum bu konuda size bir sey soyleyemem”

“Peki, tesekkur ederim verdiginiz minik bilgiler icin, hoscakalin.” dedim…

“Ben tesekkur ederim, yardimci olabilecegim baska bir konu var mi ?”

“Diiiiid diiiiiid diiiiiid diiiiiiiiiiiiiiiiiiid”

Bircok konuda yardimci olamayan sirketlerin calisanlarinin adet oldugu uzere sordugu bu soruya genellikle tahammul edemem… “Yardimci olabilecegin baska bir konu yok, senin yardimci olabilecek konularla alakan yok” demek isterim ama bunu yapmam…

Turkcell Turkiye’nin en eski be en zengin gsm sirketlerinden birisi…

Benim en kalitesiz, yavas ve kaziklayarak hizmet verdigini dusundugum, kesinlikle tuketici yanlisi olmadigini dusundugum bu sirket zaman zaman alternatifsizlik ve serbest piyasa ekonomisi denen zirvalardan yararlanarak, zaman zaman bazi hukumetlerle ve siyasetcilerle bir takim yakinliklar kurup kamunun bir takim nimetlerinden faydalanarak hizla buyumus bir sirket…

Kasim 2006 ‘da Turkcell’in pazarlamadan sorumlu Genel Mudur Yardimcisi Lale Saral Develioglu’nun yaptigi aciklamaya gore Turkcell’in 30.8 milyon abonesi var… Biz kolaylik olsun diye bu sayiyi 30 milyon olarak temel alalim ve su hesaplara bir bakalim…

18 Ocak 2006 Tarihi itibariyle Turkcell’in on odemeli kontor kart fiyatlari soyleydi;
100’luk Kart: 10,25 YTL
250’lIk Kart: 21,50 YTL
500’luk Kart: 40,50 YTL
1000’lIk Kart:77,00 YTL

Turkcell 2006 Yili icerisinde toplam 4 defa fiyat artisi yapti… Ve 31 Aralik 2006 itibariyle fiyatlari su hale geldi;

100’luk Kart:13,50 YTL
250’lIk Kart:31,00 YTL
500’luk Kart:57,00 YTL
1000’lIk Kart:105,00 YTL

2006 Yilinda ulkemizde Tufe %9,5 olarak belirlendi… Yani Devlet enflasyon artisini %9,5 olarak acikladi…

Turkcell’in 2006 Yili icerisinde yaptigi toplam fiyat artisi oranina bakalim;

100’luk Kartta: % 31
250’lIk Kartta: % 44
500’luk Kartta: % 40
1000’lIk Kartta: % 36

Evet… Yillik Enflasyon %9,5 olarak aciklanirken Turkcell %31 ile % 44 arasinda degisen oranlarda zam yapabiliyor ulkemizde… Hani nasil hicbir gerekce yokken, maliyetler artmamisken, calisanlarina o oranda zam vermezken kopru gecislerine ve otoyollara nasil %33 zam yapildi, aynen o ahlakla davraniyor Turkcell…

Turkcell Calisanlarina %15 bile zam yapmazken en cok kampanyalardan yararlanmak isteyen ogrencilerin tercih ettigi 250 ‘lik karta bile %44 zam yapabiliyor… Bunu hem halkimizin tepkisizliginden hem serbest piyasa ekonomisi denen emperyalist kanundan, hem kolunu yormadan tas atma erdemsizliginden hem de pazar payinin buyuk dilimini elinde bulundurmak keyfinden yapiyor bu fahis zammi…

Musterisine saygisizlik yapa yapa buyuyor… Sacma sapan bir organizasyona sponsor olmak icin milyon dolarlar harciyor ama ote yandan sasirtmaca kampanyalar yaparak, kontor transferi gibi o cepten alip bu cebe koyma gibi basit bir isleme bile 2 kontor kesecek kadar futursuzlasabiliyor…

19 Ocak 2006 da kart fiyatlarinin ortalamasi 37,31 YTL idi…
31 Aralik 2006 da kart fiyatlarinin ortalamasi 51,62 YTL…
2006 yili icerisindeki ortalama artis %38

Hanginizin gelirinde veya maasinda bu kadar artis oldu bilemem ama Turkcell 30 Milyon abonesinden yilbasinda ayda ortalama 1.119 300.000 YTL kazanirken yilsonunda 1.548 600 000 YTL kazaniyor.

Yani aylik ortalama satis kazanci 800 milyon dolar diyelim…

Bizim sirtimizdan, bu enflasyon oraninin cok ustunde zamlari yaptiktan sonra zenginlestikce ulkemize buyuk yatirimlar mi yapiyor zannediyorsunuz? Hayir… Suudi Arabistan’da, Iran’da filan ihaleler kapiyor… insanlarin sirtindan zenginlestikce zenginlesiyor…

Turkcell bu fahis fiyat artislariyla dogup kisa zamanda zenginlestigi bu topraklara haksizlik yapiyor…

Ve ben Haksizlik karsisinda susan bir dilsiz seytan olmadigim icin bu tepkimi Turkcell’le, insanlarla, tepki ve****âyet forumlariyla paylasiyorum… Turkcell’in musteri hizmetlerine insanlarin kendilerine ne kadar antipati besledigini gosteren e-postalar atiyorum, musteri hizmetlerini aradigim cogu zaman gorusmenin sonunda “sizi protesto ederek ve ayiplayarak hoscakalin diyorum” diyerek kapatiyorum… Sirf bu edepsizliklerine karsi sessiz kalmamak icin…

Eger siz de bizi her gun somuren Turkcell sirketini protesto etmek istiyorsaniz;

Lubnanli Turk Telekom’un somurdugu hattan veya cep telefonunuzdan 444 0 532 nolu musteri hizmetlerini arayip tepkinizi Tukcell’in calisanina soyleyerek…

musteri.hizmetleri@turkcell.com.tr adresine bir tepki e-postasi gonderip antipatinizi Turkcell’in gozlerinin onune sererek…

Tepkinizi http://www.tuketicimerkezi.org/yeni/sikayet_bildir.php adresindeki bir sivil toplum kurulusuyla paylasarak…

Tepkinizi http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikayetler_ve_Oneriler/sikayet.htm adresinde resmi bir kurumla paylasarak…

Tepkinizi www.sikayetvar.com sitesinde milyonlarca insanla paylasarak…
Tepkinizi www.sikayetim.com sitesinde milyonlarca insanla paylasarak…
Tepkinizi www.sikayet.de sitesinde milyonlarca insanla paylasarak…
Tepkinizi www.sikayetim.com sitesinde milyonlarca insanla paylasarak…

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=turkcell adresinde yazanlari okuyup tepkilere ortak olarak…

Bu onerilenleri yapip size haksizlik eden bir sirkete karsi tepki gosterebilir veya “olsun canim, kaziklarsa kaziklasin, telefonla konusmak tabi ki luks olmali, oyle herkes konusamamali ” diyebilirsiniz… Bu ikisi arasindaki tercih size aittir…
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
CrAzY_IVAN İletim - 06/02/2007 : 23:31:16
AVEA hat kullananlar, fatura nasıl sorgulanıyor biliyorlar mı Online Servis dışında?
baby_face İletim - 01/02/2007 : 17:06:50
yaw türkiyede 30 milyon küsür insan turkcell kulllanıcısı adamlar biraz< da buna güveniyolar ve nerdeyse herkes turkcell kullanmaya muhtaç çünkü her yerde çeken tek hat turkcell... adamlar işini biliyo valla... gözün çıksın emi turkcell:)
|KRONDOR| İletim - 01/02/2007 : 16:20:09
Turkcell'in yeni genel müdürü Süreyya Ciliv ile yapılan bir röportajda, Süreyya Ciliv; diğer GSM operatörlerinin reklamlarında bahsi geçen rakamların yanıltıcı olduğunu, alttan geçen yazıların gerçek tarifeyi belirttiğini söylemişti. Ancak kendi firması da pek farklı değil görüldüğü üzere. Demek ki rakiplere saldırmakla olmuyor bu işler, insan önce kendine bakmalı.
ceberruh İletim - 01/02/2007 : 14:43:36
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

Onlar da karınca duası gibi olurlar ve at koşturur gibi geçerler... Nedense artık?..

Yazıyı çok küçük yazıyorlar ki tenezzül edip okumayalım diye. İlerde bir münakaşa olduğu zaman bu yazıyı da müşterinin suratına vuruyorlar ki "bak biz haklıyız uyarıyoruz, sen haksızsın" diye. Bir de yazılar hızlı hızlı geçiyor. Sanki yazı değil de reklama LED efekti veriyorlar.
CrAzY_IVAN İletim - 01/02/2007 : 02:13:12
Onlar da karınca duası gibi olurlar ve at koşturur gibi geçerler... Nedense artık?..

0.05 Snitz Forums 2000