AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 bilimsel verilerle....(+18)

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
wolverine İletim - 09/04/2006 : 20:25:09
Biliyorduk ama elde kanıtımız yoktu.. Şimdi o da oldu...
Ingiltere tarihinin en kanli ve dramatik zamanlarindan biri kral VIII.
Henri zamanidir...Veba, katliam, savaslar, uzak diyarlarda somurgelere
gidenler, orada kaybedilenler ve buna benzer sebeplerle Ülkenin nÜfusu
neredeyse yari yariya dusmus, Kral ulkesinin geleceginden ciddi bir
bicimde endiselenmeye baslamistir. Ama yaptirdigi arastirmalar sonucunda
ulke hapisanelerinde cok sayida serseri, hirsiz katil vs. ve cok sayida
fahise oldugunu tesbit etmis ve nufus artisini saglayabilmek
amaciyla kral kontrol|nde hapisanelerde ciftlesmeler organize
etmistir. Dunyaya getirilen cocuklari da Ingiliz Kraliyeti,
yetistirme ve topluma katma isini ustlenmistir. Bu nufus arttirma
islemine
"Fornication Under Control of the King"
yani "Kral kontrolÜnde zina" denmis ve **** olarak kisaltilmistir.
Bu **** islemleriyle Ingiltere nufusu 10 yil icersinde 2 ye katlanmistir.
"****" kelimesi de ingilizceye buradan girmistir.
Bu olayin Tarih kitaplariyla sabiti dogrudur.
Buradan bizim anladigimiz da Ingiliz halkinin yarisi Silindi!
not: alıntıdır
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Rappier İletim - 17/04/2006 : 18:38:38
Gerçek Voyvad hikayesi....

Eflak ve Boğdan alındığı zaman hükümdar ailesinden bir çocuk hariç hepsi öldürülmüş. Tek varis çocukta alınıp İstanbula getirilmiş ve sonrasında Osmanlı örf ve adetleriyle yatiştirilmiş. Daha sonrasında büyüyen bu çocuk (ki kendisine sonradan Voyvad adını vermiştir...) Eflak Boğdan'a bey olarak atanmış. Buradayken Voyvad'ı tanıyan yaşlı bir adam olanları (ailesinin öldürülüşünü) ona anlatmış ve Voyvad ailesinin intikamını almak için yemin etmiş. Sonrasında ise Fatih'e ihanet etmiş ve Fatihin gönderdiği küçük bir orduyu çevresindeki insanları örğütleyerek yenmiştir. Daha sonrasında Fatih kendi ordusuyla gelerek Eflak-Boğdan'daki düzeni tekrardan sağlamıştır.

Drakula hikayesi ise Voyvad'ın yaptığı iğrenç işkencelerden ve kana olan düşkünlüğünden dolayı ağızdan ağıza dolaşan hikayelerden ilham alınarak türetülmiştir. Voyvad'ın öldürdüğü insanların kanını içerek onların gücüne sahip olduğu şeklinde bir saplantısının ürünü olan bu hikayeler sonrasında yapılan ilavelerle bugünkü Drako muhabbetine kadar gelmiştir.
wolverine İletim - 10/04/2006 : 17:00:53
fatihin elçileri gelir voyvodanın önüne voyvada çıkarın sarıklarınızı der elçiler bizde adet böyledir der peki der voyvoda ozaman hiç çıkarmayacaksınız diyip sarıkları kafalarını çivilettirir
fatih52 İletim - 10/04/2006 : 16:48:52
Bu Voyvoda F.S.Mehmed'in elçilerini kazıklara oturtmuştur ama sonra Fatih kazıkları eline vermiştir.
O Polanyalı deli de Abraham Stoker olur.
umutcanuguz İletim - 10/04/2006 : 16:12:38
Ben tarih araştırmacılarının yalancısıyım:Bu Kazıklı Voyvoda, Hassoo'nun dediği gibi Eflak veya Boğdan'da yaşamış Fatih'e zor anlar yaşatmış biridir.Ama Fatih'in askerleri bunu bir kalede sıkıştırmışlar kaleyi kuşatmışlar.Hatta Voyvoda'nın karısı bu kuşatmaya dayanamayıp intihar etmiş.Kale alınınca Voyvoda öldürülmüş,cesedi bir adaya gömülmüş,kellesi ise İstanbul'a götürülmüş.Drakula ise Polonyalı bir delinin Kazıklı Voyvoda'dan esinlenerek ürettiği bir hayal ürünüdür.
wolverine İletim - 10/04/2006 : 16:02:22
tarihçi-elizabeth kostova
adlı kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim eğer kazıklı voyvoda ile ilgileniyorsanız bu adam hakkında çok hikayeler var fatih sultan mehmetin korktuğu tek kişiymiş. fatih'in en iyi adamını ve 20.000 askerini eflak sınırında kazığa oturturak öldürmüş bunu gören fatih 1 hafta çadırından çıkmadan ağlamış ve intikam yeminleri etmiş adam kazığa öyle usatlıkla oturturmuş ki kazıktaki kişi 2 gün hayatta kalırmış çektiği acıyıda düşünün artık...
sonra bir savaşta ya osmanlılar tarafından öldürülmüş ve cesetini istanbulda bir kazığa oturtturmuşlar ve kafasını kesip istanbulun girişine asmışlar astıkları günün ertesinde vücüdu ve kafası kaybolmuş ve yeri asla bulunamamış vampir efsaneleri falanda burda türüyor.

0.03 Snitz Forums 2000