AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Kim Daha İyi Görüyor?

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
ozzzy İletim - 23/12/2005 : 16:27:31
KİM DAHA İYİ GÖRÜYOR
Yolu ilk defa bu kasabaya düşmüştü. Adres sormak için birilerini arayan gözleri yol kenarına park edilmiş otomobile takıldı. Arka koltukta oturan on yaşlarındaki çocuğa yaklaştı:

- Kasabanın fırınını arıyorum parkın yakınında olduğunu söylemişlerdi.

Çocuk otomobilin penceresini iyice indirip etrafı kokladıktan sonra,

- Aslına bakarsanız ben de buralarda yeniyim dedi. Ama sağa gitmeniz gerekiyor.

Adam azarlar gibi sordu çocuğa,

- Sen de buralara ilk defa geldiğine göre nasıl sağa gitmem gerektiğini söyleyebiliyorsun?

Çocuk cevap verdi:

- Çünkü ıhlamurun kokusunu alıyorum. Ayrıca bakın, kuş cıvıltıları da o taraftan geliyor.

Adam itiraz etti:

- İyi ama bu kuş cıvıltıları ve koku oralarda bir park olduğunu göstermezki! Pekala tek bir ağaçtan da gelebilir.

Çocuk gülümsedi,

- Bir kere tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez. Kaldı ki iyice koklarsanız, taze ekmek kokusunu da alabilirsiniz.

Adam hafifçe gözlerini kısarak sağ tarafı derin derin kokladı. Yoğun ıhlamur çiçeği kokusuna taze ekmek kokusu karıştığını hissetti.
Doğru galiba! diye söylenerek tekrar çocuğa döndü. Teşekkür etmek için elini uzattı. Fakat çocuk kıpırdamadı bile boşluğa bakmayı sürdürdü.

Adam o zaman anladı çocuğun görme engelli olduğunu.

- Afedersin yavrucuğum dedi, ne dediğinin farkında olmadan, ''Galiba görmüyorsun.''

- Evet dedi çocuk. Üç yıl önce geçirdiğim trafik kazasında gözlerimi kaybettim. Siz herhalde görüyorsunuz efendim?

Adam gözyaşları içerisinde mırıldandı:

-Artık emin değilim. Emin olduğum tek şey senin benden daha iyi gördüğündür.

''İnsan, ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin kendisini gözler göremez.''

Gerçekleri görmek bu kadar zor mu sizce?
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
scorpionfa İletim - 25/12/2005 : 23:28:23
Söylenenlere diyecek pek bir şey yok. Aslında suç bizde birazda... Keşke vaktimizi gereksizce harcamasakta elimizdeki cevherlerin kıymetini bilerek onları en iyi şekilde kullanmaya çalışabilsek. Buna benzer bir örnekte benden:

EKSİGİMİZ GÜCÜMÜZ OLABİLİR
Japonya'da bir çocuk 10 yaslarindayken bir trafik kazasi Geçirmis ve sol kolunu kaybetmis. Oysa çocugun büyük bir ideali varmis. Büyüyünce iyi bir judo ustasi olmak istiyormus. Sol kolunu kaybetmekle birlikte, bu hayali de yikilan çocugunun büyük bir depresyona girdigini gören babasi,Japonya'nin ünlü bir Judo ustasina gidip yapilacak bir seyin olup olmadigini sormus. Hoca: Getir çocugu ..bir bakalim, demis. Ertesi gün baba-ogul varmislar hocanin yanina.. Hoca çocugu süzmüs ve:

Tamam demis.. yarin esyalarini getir, çalismalara basliyoruz.

Ertesi gün çocuk geldiginde hocasi ona bir hareket göstermis ve bu hareketi çalis demis. Çocuk bir hafta ayni hareketi çalismis.. Sonra hocasinin yanina gitmis. "Bu hareketi ögrendim baska hareket göstermeyecek misiniz?" diye sormus. Hocanin cevabi:

-Çalismaya devam et olmus. 2 ay, 3 ay, 6 ay derken çocuk okuldaki bir yilini doldurmus.. Çocuk bu Bir yil boyunca hep o ayni hareketi tekrarlamis. Hocanin yanina tekrar gitmis:

-Hocam bir yildir ayni hareketi yapiyorum bana baska hareket göstermeyecek misiniz?

-Sen ayni hareketi çalis oglum . Zamani gelince yeni harekete geçeriz..

2 yil, 3 yil, 5 yil derken çocuk judodaki 10. yilini doldurmus. Bir gün hocasi yanina gelip "Hazir ol!" demis. "Seni büyük Turnuvaya yazdirdim. Yarin maça çikacaksin!" Delikanli sok olmus.. Hem sol kolu yok hem de judo da bildigi tek hareket var. Ünlü judocularin katildigi turnuvada hiçbir sansinin olmayacagi düsünmüs; ama hocasina saygisindan ses çikarmamis. Turnuvanin ilk günü delikanli ilk müsabakasina çikmis. Rakibine bildigi tek hareketi yapmis ve kazanmis. Derken.. ikinci, üçüncü maç, çeyrek, yari final ve final. Finalde delikanlinin karsisina ülkenin son on yilin yenilmeyen sampiyonu çikmis. Tam bir üstat. delikanli dayanamayip hocasinin yanina kosmus.

-Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama rakibime bir bakin hele. Bende ise bir kol eksik ve bildigim tek bir hareket var.. bu kadar bana yeter.. bari çikip ta rezil olmayayim, izin verin turnuvadan çekileyim.

Olmaz demis hocasi. Kendine güven,çik dövüs. Yenilirsen de namusunla Yenil; Çaresiz çikmis müsabakaya. Maç baslamis. Delikanli yine bildigi o tek hareketi yapmis ve tak! Yenmis rakibini, sampiyon olmus. Kupayi aldiktan sonra hocasinin yanina kosmus:

Hocam nasil oldu bu is? Benim bir kolum yok ve bildigim tek bir Hareket var. Nasil oldu da ben kazandim.?

-Bak oglum 10 yildir o hareketi çalisiyordun. O kadar çok çalistin ki, artik yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan hiç kimse yok. Bu bir, ikincisi de o hareketin tek bir karsi hareketi vardir. Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutmasi gerekir.!

Bunu anlatan dostumuz bir de sunu ekledi: insanlarin eksiklikleri bazen, ayni zamanda en güçlü taraflari olabilir: Ama yeter ki bu eksiklik kafalarinda ve kararlarinda olmasin.
nurettinki İletim - 25/12/2005 : 22:53:10
Herhalde bu durum çok olağandışı değil,yani gözleri görmeyen birinin yapabileceği şeyler bunlar,diğer duyu organlarını dinlemek.Aslında bunu yapmak için bir organınızı yitirmemiz gerekmiyor,ama göz görüyorsa en kolay olanı yapıp aramak,bulmak için gözlerimizi kullanıyoruz.
Acaba herkes deneyebilir mi,kulaklarımızın sağır olduğunu varsayıp(bişekilde kapatıp)duymaya çalışalım,gözlerimizi kapatıp görmeye çalışalım.Aslında görme işlemini beyin yapıyor,gözler sadece aracı,eğer gözlerden yeterli bilgi gelmiyorsa diğer duyu organlarını devreye sokuyor.
Gözlerimiz görüyorken kulağımızla,tenimizle,burnumuzla görebilmek...bilmiyorum ben sabahtan itibaren sık sık deneyeceğim.
Bir de şu var sağlıklı olduğumuzun değerini bilmiyoruz,ciğerler iflas edene kadar sigara içiyoruz(sonra bıraksan ne olur ki?).
Çalıştığım işyerinde gürültü önleyici kulaklıklar veriliyor,insanlar zorla kullanıyorlar,gürültü yavaş yavaş sağır ediyor,olay (sigara gibi)yavaş yavaş olunca kimsenin umrunda değil,ama sağır olmak ister misin deyince elbette hayır deniyor,kulakları duymayan biri gibi 1-2 saat yaşamayı denesek,gözleri görmeyen biri gibi 1-2 saat ....
DharkjuNs İletim - 25/12/2005 : 13:15:43
alıntı:
onuncuköy tarafından yazılan:

Güzel bir hikaye.İnsanı engelliler hakkında bir kez daha düşünmeye itiyor.

...Aslında engellilikle de bir alakası yok sadece insan görmeyi bilicek. Yani üstteki arkadaşın da dediği gibi görmekle bakmak arasındaki farkı çıkarabilecek.
djocny İletim - 25/12/2005 : 12:58:28
Teşekkürler çok güzel.
umutcanuguz İletim - 24/12/2005 : 17:11:09
Bence güzel;güzel olduğu kadarıyla da eğitici bir yazı.Konuşmakla iletişim kurmak;işitmekle duymak,bakmakla görmek arasındaki farkı çok güzel anlatıyor.

0.03 Snitz Forums 2000