AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 FRP & RPG Genel
 Nedir bu Frp???

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Generalll İletim - 28/05/2005 : 19:02:54
Evet ben hiç denemedin bu tür bir oyun nasıl oynandığını bile bilmem.Şu konuda bilgili birisi anlatsın.Belki sevebilirim bu türü.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
god_is_a_dj İletim - 27/06/2005 : 20:25:03
benim bildiğim frp sadece zarla oynanır.
ayrıca öyle kılıın hasarı ,damagei falan yoktur.
master (anlatıcı)gendine göre söyler. düşmanları kendisi oynatır.karşısındakileri maximum zevke getirene kadar kurduğu dünyada oyuncuyu yaşatır.biz arkadaşla 6 saat frp oynadığımızı bilirim.
sadece zarla 6 satt geçebiliyo.annem gelmeseyi bi 6 saat daha oynardık :)
shadowwalker İletim - 29/05/2005 : 18:01:42
şahsen benim pek masa üstü deneyimim yok ancak iyi bir dm oldumuydu senin çok fazla bişey bilmene gerek yok (tabi kalkıp kalkanı kaldırıp adamın kafasına attı adamda kafası yarılıp düşüp öldü gibi cümleler kurmayacak kadarda bilgi sahibi olmak lazım :))
yanlız sanırsam generalsın asıl sormak istediği crpg nedir sorusu oluyor. her ne kadar crpg terimi pek kullanılmasada bizim bilgisayarlarımızda oynadığımız ve forumun adını aldığı tür oyunlar crpg türündedir. açılımı "computer role playing game"dir. çok kural neyim olduğu doğrudur ancak iyi bir crpg bunları sana hissettirmez. zaten sword yeteneğin 10 ise bunun 5'ten yüksek olduğunu görürsün. pek çok ciddi oyun masa üstü oyunlarda kullanılan kural kitaplarına dayandırılarak alt yapısını oluşturur. frp "fantasy role playing" şeklinde açılır ve tamamiyle fantastik bir dünyada geçen oyunlar için kullanılır. rpg "role playing game" şeklinde açılır ve aslen frp'yi kapsar. yani her frp aslında bir rpgdir aynı zamanda. bu tip oyunları oynamak için en az orta derece ingilizce bilmek gereklidir(pek çok action rpg türü oyunlar buna istisna teşkil edecek derecede az ingilizce gerektirebilir). günümüzde artık oyun türlerinin hepten iç içe girmesiyle pek çok oyunda rpg esintileri görmekteyiz. level atlama, yeteneğe göre silah kullanma, görevlerden tecrübe kazanmak bunlara örnektir. birde action-rpg ile rpg ayırımı olayı var. rpglerde asıl olan senin seçeneklerinin (oyunun tek bir sonu olsa bile) oyunu etkilemesidir. oynamak istediğin karakteri iyi, kötü veya neutral (ana hatlarıyla) oynatabilmelisin. eğer oyun sana bu seçenekleri sunmuyor ise action rpg türüne yakındır. yani sadece görevleri alıp yaratık kestiğin; seçeneklerinin oyunu etkilemediği oyunlar action-rpg türündedir. geri sayfalarda bir yerlerde bu türün iyilerini bir mesajda yazmıştım yanılmıyorsam yaklaşık bir 20 tane vardı oyun oraya bir göz at derim ;)
scorpionfa İletim - 29/05/2005 : 14:11:48
alıntı:
hangman tarafından yazılan:

ehehe şimdi diablo frp değil.rpg de değil rpg öğesi içeren action :)

Doğrudur. Her işin uzmanı, en iyisini bilir.(Sakın yanlış anlama, tüm samimiyetimle yazıyorum)
FRP ile ilk tanıştığım günü daha dün gibi hatırlıyorum. Arkadaş "Gel senle bir oyun oynayalım, çok seveceksin." demişti. Oturup eline bir defter aldı. Bir saat kadar bir süre zarfında bir şeyler karaladı. Sonra oturduk masaya. Sessiz bir ortam yarattık kendimize. Ben oyuncuydum. O da nasıl derler, Game Master'lık yapıyordu. Çok eğlenmiştim. Ama ne yazıkki zamanımız yoktu ve kısa sürdü. Bir daha da fırsat bulamadık. Ama güzel bir deneyimdi.
Tek sevmediğim tarafı, sayısız kurallar. Level, upgrade, derece vs. olayları. Hesap makinasının bile kaldıramayacağı hesaplamaları. Örnek, karşında 12nci seviye, alev atan kristal bilmem ne dragonu var. Senin üstünde bilmem kaçıncı derece hasarlı body zırh ve helmet var. Elinde bilmem ne büyüsüne sahip, şu kadar hasarlı, şu derecede ateş etkisine sahip, kılıç... kılıçla vuruyosun. Hmm. şimdi bu koşullarda dragona şu kadar hasar verebilirsen. Ayrıca hayat puanlarını, kalkan etkisini, rüzgarın momentini hesaplarsak... En iyisi fazla hesaplara dalmamak lazım. Boğuluyorsun yoksa.
Birde bu kartlarla falan oynanan şeyler var ki sormayın. Bir sürü terim, isim ve alet edevatı ezberlemek gerekiyor. Hiç denemedim ama çok sıkıcı geliyor bana.
Milamber İletim - 29/05/2005 : 13:34:31
ehehe şimdi diablo frp değil.rpg de değil rpg öğesi içeren action :)
frp bir tiyatrodur oyuncuları bizlerizdir , izleyici ise yine bizleriz. bir evde oturursunuz seçtiğiniz fantastik bir karakteri oynarsınız.oynarken fazla uçulmaması gibi belli kural sistemlerine ihtiyaç duyulmuştur bu yüzden ortaya dungeons and dragon sistemi çıkmıştır en çok kullanılan budur bunun yanında başka kural sistemleride vardır . kendinizde böyle bir sistem oluşturabilirsiniz , tamamen size kalmış.türkiyede yüzüklerin efendisi filmi çıkmadan önce frpcilere genelde "satanist" damgası vuruldu. şuan üniversitelerde kulüpler kuruyoruz "bakın istanbul üniversitesi bilim kurgu ve fantezi kulübü(kurucu üye aha burda :D)"etkinlikler yapıyoruz ve toplumda o esk imajı silip sempati kazanıyoruz.
scorpionfa İletim - 29/05/2005 : 12:57:18
FRP: Fantastic Role Playing (yanlış yazdıysam uyarın) Yani fantastik rol yapma oyunu demek. Bu tür oyunlar hep fantastik bir dünyada geçer. Büyücüler, elf'ler, orc'lar, kılıç kullanan insanlar, ejderhalar vs... Lord of the Rings benzeri Tolkien 'in yarattığı bir dünya. Daha farklıda olabilir tabi. Aynısı olmak zorunda değil. Bu oyunlarda rol yaparsınız. Karakterinizin kişiliğine bürünürsünüz. Mesela iyi bir büyücü olursanız, tutupta masum birine kötülük yapmamalısınızdır. Elinde kılıcıyla bir savaşçı olursanız, tutupta büyü yapmaya kalkamazsınız. Ya da kötü bir karaktere sahipseniz iyilik yapmanız abes olur. Yani basit kuralları vardır. Benim bilgim bu kadar, daha fazla bilgi edinmek istersen ilgili siteleri ziyaret edebilirsin.
En iyi FRP örnekleri: Baldurs Gate, Diablo...(Aklıma gelmiyo başka)
Ha FRP demek sadece bilgisayar oyunu demekte değil bu arada. Masa üstü oynanabilen FRP 'ler, hikayeler vs.. gibi içeriklere sahiptir.
www.turkfantazya.com adresine bi göz at derim. (Açılırsa tabi, bende açılmadı da)

0.03 Snitz Forums 2000