|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
metallic_white |
İletim - 14/02/2008 : 17:21:44 Bildiğiniz gibi Orange Box'ta bulunan bir Source Mod'u olarak karşımıza çıkıyor bu oyun. Ben Orange Box'ı ilk aldığımda önce biraz afalladım zira normal bir kurulum beklerken önce Steam'i kurdurdu sonra üyelik aldırdı vesaire... Bilgisayarımı da henüz yeniledim Half-Life 2 olsun, Episode One olsun hiç oynamamıştım ve çok heyecanlıydım. Ancak bu yaşadığım küçük kafa karışıklığından dolayı önce bir modlara göz atmaya karar verdim.
Önce Lost Coast'ı denedim, ardından Oyungezer'in DVD'sinde bulduğum Minerva - Metastasis'i... En sonda da "Acaba neymiş bu Portal" diyerek bir göz atayım dedim.
Atmaz olaydım! Gerçekten öyle bir ironi üzerine kurulmuş, o kadar zihni meşgul eden bir oyun daha görmedim! Şiddettle oynamayan arkadaşlara tavsiye ediyorum.
-Buradan Sonrası Spoiler İçerir. Oynamayıp, Oynamak İsteyen Arkadaşlar Okumasın.-
Oyunda, Aperture Laboratuvarları'nın yarattığı bir silahı deneyecek olan bayan deneği canlandırıyoruz. Bu silah 2 farklı yere boyut kapısı (portal) açmamızı sağlıyor ki oyunun ismi de buradan geliyor. Önümüzde 19 tane aşmamız gereken test bulunuyor. Bu testlerde de bize yardımcı olan akıllı-duygusal bir robot bulunuyor -ki ismi GladOS- (2001 - Uzay Macerası'nı izleyenler filmdeki Hal9000'i hatırlayacaklardır). GladOS bize testleri tamamladığımızda güzel bir pastayı ödül olarak vereceğini söylüyor. Fakat testlerin tamamını bitirdiğimizde asansör şeklinde bir platform üzerinde giderken GladOS bizim bilgiyi dışarı sızdırmamamız için ölmemiz gerektiğini ve bizi 4000 derecelik bir ateşe bırakacağını, pastanın da yalan olduğunu söylüyor. Tabi biz burada da elimizdeki portal silahını kullanarak çeşitli yollarla kaçıyor, GladOS'u buluyor ve tüm parçalarını ateşe atıyoruz.
Buraya kadar ironilerle dolu olsa bile sıradan görünebilir fakat asıl bomba oyunun sonunda geliyor. Muhtemelen hiçbir oyunun Credits bölümü bu kadar fazla izlenmemiştir. Oyunu bitiripte bu bölümü görünce "Bu oyun değil, sanat bu!" diye haykırasım geldi. İşte o meşhur final ve şarkıyı seslendiren de robot GladOS:
http://www.youtube.com/watch?v=RthZgszykLs
Özellikle şu bölüme dikkatinizi çekerim:
Maybe you'll find someone else to help you... Maybe Black Mesa... THAT WAS A JOKE! Haha! Fat chance...
(Belki sana yardım edecek başka birini bulacaksın... Belki Black Mesa... TABİKİ ŞAKAYDI! Haha! Düşük ihtimal...)  |
1 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Henia Anor |
İletim - 15/02/2008 : 19:50:06 Şeytan diyor git Orange Box al (: Yazı için teşekkürler ellerine sağlık. |
|
|
|