Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Dreamwalker |
İletim - 02/08/2006 : 02:11:37 Lutfen eger PHP bilginiz yoksa yada grafiker degilseniz cevap yazmayiniz. Eger proje ile ilginiyorsaniz, katilmak isterseniz ve sorunuz varsa buraya yazabilirsiniz. Para kazanmak amaci olmayan bir projedir. Gerektiginde olgunca hareket edemiyorsaniz lutfen cevap yazmayiniz hatta okumayiniz bile. 16 yasindan kucukseniz, onu belirtiniz, ancak katilma olayiniz cok zor. Cunki projede kan, siddet, cinsel, irkcilik, din icerikli konularda bulundugundan pekte uygun dusmeyecektir. Ancak tabiikide meyhanede oynanan basit oyunlarimizda mevcut oldugundan (mesela hangi ceviz kabugu altinda misket var oyunu yada final fantasy benzeri kart oyunu) o bolumlerde calisabilirsiniz. Son kez, eger ciddi degilseniz, yazi okumayi sevmiyorsaniz, rol yapmayi sevmiyorsaniz, internet erisiminiz cok kisitli ise ( en az haftada 1 saat gerekli) cevap yazmayiniz.
Bir online rol yapma oyununda calisacak PHP programcisi araniyor. FRP yada RPG denilebilir tarz icin, cunki ikisi arasinda bir tarz. Oyun eski BBS lerde oynadigimiz yazi tabanli rol yapma oyunlarini andiriyor. Ancak masa uzeri oyun tarzinda tasarlanmis ve ayni anda binlerce kisinin oynayabilecegi ve onlarca yoneticinin (dungeon master) olacagi bir oyun.
Oyunun suanda calisan bir karakter olusturma, antreman yapabilme, birbirine saldirabilme ve gezilecek 15.000 kareden olusan haritasi mevcuttur. Ayrica oyun ici mesajlasma, calisabilmek, buyu antremani, ustalik skilleri (odunculuk, tascilik, demir ustasi vs) , silah, zirh, kalkan, kafalik ve bot giyebilme olayi. Arkadaslara ayni gruba katilarak, klan kurabilmek beraber savaslara katilmak, dusman belirleyebilmek, kasabalar, tapinaklar, meyhaneler, bilgisayar kontrollu oyuncular mevcuttur. Ancak oyuncular henuz bilgisayar kontrollu yaratiklara ve/veya canavarlara saldiramazlar. Oyunda konusabilmek icin chat sistemide mevcuttur. Oyundan ciktiginizda kasabalar harici alanlarda iseniz, disaridan saldiriya aciksiniz demektir. Yani oyun hic uyumaz, 24 saat karakteriniz oyundadir, acikir, susar, uyur vs...
bite fight, ogame gibi bildiginiz oyunlar gibi browser uzerinden oynanabildigi halde, grafiksel olarak tatmin edici. Java yada herhangi bir sistem degil , kullaniciya sadece HTML ve javascript gonderiliyor. Yani cep telefonlari uzerinden bile oynanmasi mumkun.
Kullanilan programlama dilleri/araclari vs. :
- HTML - PHP - MySQL - Ajax (gercek zamanli Javascript.. JS biliyorsaniz, Ajax ogrenmek pek zor degil) - CSS (zorunlu degil)
- Tortoise SVN (CVS kesinlikle kullanilmiyor) - mIRC yada MSN uzerinden konusabilme imkani (belirli gun gibi bir olay yok, zaten programci forumuda mevcut)
Ayrica ingilizce bilmek cok buyuk bir arti -hatta gerekli-, cunki projedeki tek Turk benim. (Brezilyali, Amerikali, Hollandali ve isvecli katilimcilarimiz var)
Projenin para amacli bir dusuncesi yok. Kendi serverlerimizde uzerinde calistigimiz ve ileride acik-kaynak (open source) olarak kodu dagitmayi dusundugumuz bir proje, ancak daha belli bir kesinlik yok. Bu sebepten dolayi yazilan her kod isteginize bagli olarak ya projenin altinda yada sahsiniza ait telif hakkini koruyabilirsiniz. Projeye ait olursa bile isminiz kredi alacaktir. Kendi uzerinize telif hakki secerseniz, kesinlikle projeye kullanma yetkisi vermeniz gerekmektedir. Ayrica kodun tamamen kendinize ait olmasi, yani hic bir yerden alinti yapilmis olmamasi yada baskasinin (projedeki baska arkadasin kodu dahi olsa) kodu uzerine degistirme yada ilave suretiyle yazilmis olmamasi gerekmektedir.
Oyun hakkinda detayli bilgiye erismek isterseniz buraya mesaj birakabilirsiniz. Yada bu forumdan direk e-mail atabilirsiniz.
--*-- Eger grafikerseniz...
Oyunda suanda kullanilan grafikler ya kendimin cizdigi (3D Studio Max) yada sahibinden izin alinarak kullanilan cizimlerdir. Ancak gayet yetersiz kaldigindan, ozellikle irk resimleri, cizer arayisi icindeyiz.
3D Studio Max, Poser yada herhangi bir 3D cizim programinda orta kalitenin uzerinde cizim yapabiliyorsaniz, calismalariniz yada onlara ulasabilecegimiz bir web adresini bize gonderebilirsiniz. (forumdan direk mesaj atabilirsiniz)
Ayrica kilic vb. silah resimleri, yada web sitesinde yada kullanim kilavuzunda kullanilmak uzere 2D artistik resimlerde ihtiyac konusudur. Yukaridaki gibi ayni sekilde eger orta seviyenin uzerinde iseniz, bizimle irtibata gecebilirsiniz.
Oyundan ornek resimler: http://home.earthlink.net/~john.depe/example.jpg
--*--
Iletisim: Buraya mesaj yazabilir yada gene bu forumu kullanarak e-mail atabilirsiniz. Oyun hala alpha denilen ilk asamalarda oldugu icin, genel kullanima acik degildir. Ancak oyunu gormeniz icin test linkini alacaksiniz emailde gene. Tekrar hatirlatayim 2 hafta sonra baslayacak proje tekrardan.
Son olarak unutmadan, Tortoise SVN bize cok esnek bir calisma imkani sunuyor. Yani bir kere baglanarak 1 dakika icinde son degisiklikleri bilgisayariniza kaydederek, offline olarak calisabilirsiniz proje uzerinde. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Dreamwalker |
İletim - 28/08/2006 : 05:04:49 1 gunde ogrenilir denilen dersler cogunlukla C bilenler icindir. Ayrica HTML, CSS ve MySQL olmadan PHP tek basina yetersizdir buyuk capli bir online oyun icin. Ben tutoryal yerine www.php.net in dokumanini kullaniyorum. Her komutu acikliyor zaten. Kullanicilarda bir suru ornek vermis, bilgilerini paylasmis. Onu .chm olarak indirip crimson editore ekledim, lazim oldu mu orada duruyor :) 1 gun yada 1 hafta sorun degil, sonucta aylar yada seneler surecek bir sey degil yani. |
animatör |
İletim - 27/08/2006 : 21:17:26 1 günde he woow |
gamer91 |
İletim - 27/08/2006 : 19:31:49 dreamwalker sen php 1-2 haftada öğrenilir diyorsunda benim bulduğum tutorialleri kassan 1 günde kaparsın profesör olursun. Sende o dediğin gibi 1 haftada orta düzeyin üstünde öğrenilebilecek bi tutorial warmı
|
XxHaYaLeTxX |
İletim - 21/08/2006 : 11:01:57 anlatamadım bi script düzemliyorum onuda rehber sitede kullanabiliriz diye düşündüm Ftp bilgim Var Yinede siz bilirsiniz |
Dreamwalker |
İletim - 18/08/2006 : 11:57:59 Hayalet, oyunun rehber i programlanmis halde, genede tesekkurler. Ancak daha oncede belirttigim gibi bilgi seviyesi yeterli derecede olan kisiler ariyoruz. Bana simdi kizipta, ustunluk taslama gibi de yazma. Online bir oyunda yaptigin ufak bir programlama hatasi oyunu binlerce kisi icin mahvedebilir. Oyununun sonunu getirebilir. |
|
|
|