|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
XxHaYaLeTxX |
İletim - 21/07/2006 : 02:55:53 şimdi ben game makerda bi araba yarışı yapmak istiyorum süresininde olmasını istiyorum eğer süre biterse yarış bitsin onu nasıl yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.. Saygılar.. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Dreamwalker |
İletim - 26/07/2006 : 00:15:07 rica ederim. |
XxHaYaLeTxX |
İletim - 24/07/2006 : 20:08:23 saol çok teşekkürlker |
Dreamwalker |
İletim - 23/07/2006 : 16:51:10 http://home.earthlink.net/~john.depe/xxhayaletxx.zip
ilk ornek ileri dogru giden saat. 2. ornek ise geriye dogru giden saat. |
XxHaYaLeTxX |
İletim - 22/07/2006 : 09:21:07 ya Ben bişeY anlamadım Acaba Rica EtsEm bi ÖrnekLe GösTerebilirMisin ??? |
Dreamwalker |
İletim - 22/07/2006 : 03:23:06 ilerleyen saat yerine, gerileyen yapmak istersin anirim araba yarislarinda. Hani 15 saniyen kaldi gibi..
o zamanda alarmin degerini 30'a bol floor ver, sureyi gosterir.. alarmin (alarm 0 oldugunu var sayiyorum) bulundugu objenin step'ine:
kalansaniye = floor(alarm[0]/30);
bunu girdiginde "kalansaniye" degiskeni ne kadar suren kaldigini gosterir. sonrasinda istersen:
if(kalansaniye <1) ... (istedigin komutlari calistir)
Bunlari surukle/tasi komutlarlada yapabilirsin ayni mantikla.
--*--
Sure tutmak istiyorsan -rekor vb.- step olayina gene:
gecensure=gecensure+1;
diye girersin. Boylece her stepte bir sayi artar ya bu degisken, kac saniye gectigini bulmak istediginde ise basitce 30 a bol ve floor'unu al (yukaridaki gibi) ve sana oyun basladigindan beri kac saniye gectigini gosterir. |
|
|
|