|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
zıpzıp |
İletim - 08/05/2006 : 19:15:38 Strateji oyunu yapmam için hangi program ya da programlama dilini kullanmam lazım? Lütfen söyleyin bildiğiniz ne varsa buraya yazın. tiberian sun, age of empires, generals, warcraft gibi birşeyler yapmak istiyorum. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
RapciCocuk |
İletim - 03/06/2006 : 17:54:21 Game Makerdada strateji oyunları yapabilirsin örneklerini koyarım istersen. |
Handsome_BoY |
İletim - 12/05/2006 : 21:56:52
 |
Dreamwalker |
İletim - 10/05/2006 : 02:50:59 Bu konuda pek bilgin olmadigi icin, sana strateji tarz oyunlardan uzak dur derim.
ileride duzgun bir duzaye gelirsen bile, bir gruba katil derim, kendin ugrasma.. Strateji bence en zor kodlanacak oyundur, oyle her yerde hazir motor bulamazsin 3D gibi.. Yapay zeka olayi basli basina bir mesele... O yuzden yerinde olsam freecraft yada freeciv gibi gruplara katilirdim. Starcraft ve Civilization gibi oyunlari kodluyorlar ve kaynak koduda acik. Simdi onlari indirip degistirip, yaptim diyede deme bize :) |
aYDeDe |
İletim - 09/05/2006 : 14:07:36 Bak biraz daha iyi okursan Belerophon la benimki hemen hemen aynı tek başına çok uğraşırsın belkide yapamazsın ama çok kararlıysan Bellerophon a katılıyorum onları öğren ondan sonra yapalım de.. Saygılar.. |
Bellerophon |
İletim - 09/05/2006 : 03:43:28 o dediğin oyunları yapmak çocuk oyuncağı değil! c++ öğreneceksin, winapi öğreneceksin, directx kütüphanesini hatim edeceksin! ondan sonra basit oyunlardan başlayacaksın, tetris, tuğla kırma, mario tarzı oyunlar yapacaksın. yapay zeka kavramını öğreneceksin. grafik tasarım programlarını da öğreneceksin ya da grafik tasarımı 3d tasarımı fln yapan bir takım arkadaşı bulacaksın. daha sonra bir oyun motoru yazman gerekli(ki zaten ufak oyunlarda da yazmış olman icab eder). tabi bu oyun motoru senin oyunun tarzına bağlı olacak. mesela sen strateji istiyorsan, ki bu 3d olabilir, o zmn 3d bazlı bir oyun motoru yazman icab edecek... yani bu özetleri toplarsan 10 yıldan aşağı bu iş olmaz! sana kolay gelsin :) |
|
|
|