AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Game Maker Resim Yardım

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle
   
Mesaj:

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

  İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.
    

K O N U      ı N C E L E M E
mizahcim İletim - 07/05/2006 : 19:58:22
Arkadaşlar Game Makerde Hareketli Resimler Çook Hızlı Kareket Ediyor Bide Game Maker İçin Resim Gerek Nerden Resim Bulabilirim Yardımlarınızı Bekliyorum !
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Handsome_BoY İletim - 12/05/2006 : 22:00:31
ama deymis tsk ..
Dreamwalker İletim - 11/05/2006 : 01:36:21
Game maker'da ne kadar bilgin oldugunu bilmedigimden, elimden geldigi kadar genisce acikladim. Faydali oldugunu bilmek yeterli benim icin :)
mizahcim İletim - 10/05/2006 : 18:35:53
Thank You Bu Yazıyı Yazana Kadar Çok Vakit Harcamıssındır Yaw
aYDeDe İletim - 10/05/2006 : 14:35:51
Çok saol ya uzun yapmışsın ama deydi yine çok saol ;)
Dreamwalker İletim - 08/05/2006 : 10:20:50
Terimleri cogunlukla programda gectigi gibi yazacagim, yani ingilizce. Sanirim daha kolay olur senin icin.

Diyelimki 4 karelik bir "sprite" ekledin. vede "room" hizi 40 (yaptigin bir room a tikla oradan settings e tikla, alt kisimda "speed" diye goreceksin odanin hizini, genelde 30 dur.)

Simdi, "room" un hizi 40 demek, bir saniyede 40 sefer bilgisayar odadaki grafikleri ekrana basiyor demek kisaca... (komutlarda ayni sekilde, ama konu ile alakasiz suanlik) . Yani senin 4 karelik animasyonun ekranda her saniyede 10 kere gosteriliyor. Yani eger bir adamin yurumesi gerekiyorsa ekranda, mubarek at gibi kosuyor.

Bunu room speed'i (odanin hizini) degistirerek, ayarlayabilirsin, ancak cogunlukla bu cok kotu bir yontem. Sebebi malum. Hersey yavaslayacak. O yuzden sadece o "sprite" in hizini ayarlarsak, mantikli olur. "Sprite" i editle moduna gec (cift tikla ustune sol menuden) . Oradan "Edit sprite" i sec. Acilan menuden senin ekledigin "sprite" 'i kare kare goreceksin (ornegime gore 4 kare) . Sonrasinda ise ust menuden "animation" kismindan "stretch" i sec. Burada animasyonun kac kare ise o degerde bir rakam goreceksin (ornege gore 4) .

Simdi, oda saniyede 40 kare gosteriyor (room speed) idi, "sprite" ise 4 kare. Saniyede 10 kere gostericek "sprite" i dedik ya, eger sen o "stretch" menusundeki degeri ikiye katlarsan, yani 4 yerine 8 yazarsan.. Goreceksinki program otomatik olarak animasyonu uzatacak (ayni kareleri otomatik olarak ekleyerek, bunu manuel olarakta yapabilirdin, ama tembelligin o hos duygusunu bu kadar guzel hissedemezdin...)

Sprite saniyede bir kere gosterilmesini mi istiyorsun? "Stretch" degerini "40" olarak gir. Tabii, girecegin degerler, senin oyununun "room speed" ine gore degisir. Biraz uzun oldu, ama istedim ki olayi ezberlemek yerine, mantigini anlayabilesin.

Kaynak olarak, ilk once game makerin kaynaklarini kullanmani tavsiye ederim. Ana sitesinde "resources" kisminda var bu linkler. Al sana direk link :
http://www.gamemaker.nl/resource.html

Zip olanlari indir, ac zip dosyasini ( ilk 5 parca olanlari , ornek Resource pack 1 (zip-file, 1.2 MB) gibi... ) , goreceksinki adamlar guzelce klasorlere ayirmis hepsini, gamemaker'i yukledigin dizine acarsan eger, kolayca kullanabilirsin. Ancak sanirim 5. resource dosyasindaki grafikleri kullanmak istersen adamlara kredi vermen gerekiyor.
Diger linkler de cesitli programlar var, ingilizcen varsa bakiver. Yoksa, once bu grafiklerle bir basla, orada yuzlerce grafik ver, hemen her oyun tarzina ait, zaten onlari bir metin editorde acip incelersen, goreceksinki pixel grafik yapmak pekte zor degil (profesyonel anlamda degil tabiiki de)

Valla vaktimi aldim yazdim, umarim isine yarar :) Hala kafana takilan yer olursa sor, bilgim dahilinde ise yardimci olurum.

0.03 Snitz Forums 2000