AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 gerçekler

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
gamer91 İletim - 02/04/2006 : 19:55:19
arkadaşlar bnde bşta sizin gibiydim. Oyun yapma hewesiyle doluydum. Hatta herkes için yazılmış olan basit oyun programlama kitapları aldım. Orda kodları gördüm we çok kolay sandım. Sonra niyet edip c++ dilini öğrenmeye başladım. Daha sonra oyun programlama kitabına geri dönünce bu kodların hçbirini bilmediimi farkettim. Oyun yapma işinden wazgeçmedim ama bu işi bi 10-20 yıl öteye kaydırdım. Bide okuduum o kitap basit 2D oyunları içindi. Öle macera filanda deil. Bazı arkadaşlarımıs burda "gell birader grup kurdum oyun yapıos" diyince artık kızıom. Adam bişi bilmio bunu bi oyun haline çewirio. Hane 2d dese neyse. Adam 3d yapalım diyo. Artık düşünün halimizi
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
mj İletim - 05/04/2006 : 23:03:47
ne yapyım Smeagol abicim ya...

Smeagol İletim - 05/04/2006 : 22:01:17
alıntı:
mj tarafından yazılan:

oo olay iyice karıştı..kimin ne dedigine ve kime demek istedegine bağlı diyelim..

Hah, 4 kişinin söylemeye çalıştığını özetledin mj
playmaker İletim - 05/04/2006 : 21:47:03
Zaman zaman bende ayni hattaya dusup , oyun programlama ogrenmek isteyenlere C++ i ogrenmeyi onerdim, ama kesin bir gercek var ki c++ programlama yapanlarin %90 alt yapisinda baska bir programlama dili olan insanlar. 13-15 yasindaki genclerin baliklama c++ dalmalarini hic tavsiye etmiyorum, Bu onlarin yukarida oldugu gibi heveslerini kiriyor, oysa hemen bir seyler yapmaya baslayabileceginiz, en azindan programlamanin mantigini anlayabilecegiz programlama dilleride mevcut ornegin pyhton( http://python.org/) , yada http://www.kidsprogramminglanguage.com/ gibi.
Birden herseyin bastan yapmaktansa var olani degistirip kullanmayi ogrenmek yeni baslayanlara****ilmadan bir seyleri gerceslestirme sansi verir. Ilerde daha da iyi anlamaya baslarsiniz.
Birde programlama ogrenmek isteyenlere kisa bir tavsiye daha programlama matematiktir, matematigi sevmiyorsaniz hic programlamaya bulasmayin !!!. Oyun yapimi dunyasinda grafik dizayn diye bir bolumde var, hem bazi yonlerden programlamaya gore cok daha eglenceli.

www.karabit.org
(Oyun programlama)
mj İletim - 05/04/2006 : 19:57:16
oo olay iyice karıştı..kimin ne dedigine ve kime demek istedegine bağlı diyelim..
Smeagol İletim - 05/04/2006 : 19:15:13
Kimin dediğine de bağlı

0.03 Snitz Forums 2000