AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Oyun yapmak

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
haftalikpenguen İletim - 25/03/2006 : 13:28:40
Arkadaşlar, burayı google'da arama yaparken buldum. Forumu biraz inceledim. Coğu kişi hemen oyun yapma cabasında. Beş dakikada kadroyu oluşturmaya calışıyorsunuz. Yani basit oyunlar hızlıca yapılabilir. Ama 3D'ye veya kompleks oyunlara gelince o kadar kolay olmuyor. Yani bu tür oyunların modellemeleri kolay değil. Game maker gibi motorlar da yok. Olan motorların da neredeyse hepsi kodla calışıyor. Yani library halinde geliyor bunlar. En azından visual basic bilmeden yapılamayacak şeyler bunlar. Yani kolay değil, zaman istiyor. Oyun fikirlerinizi arkadaşlarınıza yayın ama ilk önce ne biliyorum, nasıl calışabilirim, kimler bana yardım eder gibi soruların cevaplarını arayın. Yani nasıl olsa bu işl icin bedava bekleyen yüzlerce 3ds max , c++ bilen bir sürü insan vardır, biz söyleriz onlar yapar mantığıyla yürüyecek işler değil bunlar. Eğer bu kadar kolay olsaydı, piyasada yüzlerce Türk oyunu olmaz mıydı? Veya dışarıda cok profesyoneller oyunları bir kaç haftada bitirip piyasaya sürmez miydi? İlk önce bir programlama dili öğrenin. Ayrıca C++ dandik gibi yorumlar yapanlar şu anda bildikleri coğu şeyin c++'a bağlı olduğunu düşünsünler. Bu arada forumlarda acaip bir düzensizlik ve imla hatası var. Büyük harfle yazmak bağırmak demektir. Ayrıca hani "de"lerin hangisi ayrı, hangisi bitişik yazılır bilmiyorsunuz. Bari soru ilgeclerini (mu, misin, mısınız) ayrı yazın. Bu kadar mı zor boşluk tuşuna basmak.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
mj İletim - 25/03/2006 : 21:02:32
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

Ben sana yürekten katılıyorum. İçinde şevk ve azim olan insan engel tanımaz. Bir de elinde Internet ve zaman gibi imkânlar varsa, kim tutar onu? Bilgi toplar, araştırır, öğrenir, bir iki deneme yapar, projelerini, denemelerini sunmaya başlar, ondan sonra da istiyorsa daha ciddi projeler için takım aramaya başlar, diye düşünüyorum ben, bilmiyorum yanlış mıyım? Hiçbir şey bilmeden bu tip çabalar nafile geliyor bana.

Ayrıca mj, Türkçe'yi düzgün yazmak için, T.D.K'nın resmi sitesi mi olmak lazım illa ki? Görüp rahatsız olduğu konuyu dile getirmiş, çözümü pek olmasa da...

yok tabi ki olmak gerekmiyor..ama bu kadar da yuklenmemesi gerekiyordu doğrusu...millet bişey bilmeden bişey yapmaya da çalışmıyor.bişeyler öğrenmeye çalışıyorlar...
neyse ben dutgularımı dile getirdim..fazlası degil yani..
CrAzY_IVAN İletim - 25/03/2006 : 20:05:37
Ben sana yürekten katılıyorum. İçinde şevk ve azim olan insan engel tanımaz. Bir de elinde Internet ve zaman gibi imkânlar varsa, kim tutar onu? Bilgi toplar, araştırır, öğrenir, bir iki deneme yapar, projelerini, denemelerini sunmaya başlar, ondan sonra da istiyorsa daha ciddi projeler için takım aramaya başlar, diye düşünüyorum ben, bilmiyorum yanlış mıyım? Hiçbir şey bilmeden bu tip çabalar nafile geliyor bana.

Ayrıca mj, Türkçe'yi düzgün yazmak için, T.D.K'nın resmi sitesi mi olmak lazım illa ki? Görüp rahatsız olduğu konuyu dile getirmiş, çözümü pek olmasa da...
haftalikpenguen İletim - 25/03/2006 : 20:01:44
Şimdi icimi bir sucluluk duygusu kapladı acaba cok mu yüklendim size diye. Kimsenin hevesini kırmak istemyior ve özür diliyorum.
haftalikpenguen İletim - 25/03/2006 : 19:21:50
Ben de uğraşıyorum. Amacım şevklerini kırmak değil. Devam etsinler ne güzel azimliler. Sadece böyle hemen 3 boyutlu oyun yapalım diyenlerin, yeni bir şeyler öğrenmeye caba göstermeden, başkalarının gelip de aylarını vermelerini beklemesinler diyorum.
mj İletim - 25/03/2006 : 18:06:36
İyi dedindekardeş burası T.D.K resmi sitesi değil..buraya üye olanlara sen mi bunları öğreteceksin anlamadım.

Bir de, oyun yapımının bu kadar kolay olmadığını biz de biliyoruz. Ama burada bişeyler öğrenmek için üye olmuş oyun meraklısı arkadaşların da şevklerini kırmaya hakkın yok. onlar da deneyerek bu kadar kolay olmadığını öğreneceklerdir. senin söylemene gerekte yoktu bence.

saygıLaR.

0.03 Snitz Forums 2000