AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunsitesi.com Yönetim
 Önerileriniz & Eleştirileriniz
 Forum

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Rappier İletim - 14/05/2006 : 20:07:30
Herkesin kendine göre bir forum anlayışı var gibi geliyor bana. Bunuda nereden çıkarttın derseniz sadece kullanıcıların tavırlarına baktım diyebilirim. Hal böyle olunca ortak paydamız olan forumun anlamınıda hep beraber bulmamızın faydalı olacağını düşünüyorum. herkes forum kelimesinden ne anladığını yazabilirmi lütfen ??
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
chun_li İletim - 26/05/2006 : 23:11:13
rappier bence yüzde yüz haklısın herkes kendine göre yorumluyor
CrAzY_IVAN İletim - 21/05/2006 : 13:46:24
Evet haklısın. Dediğin gibi nasıl ayırt edeceğiz? Kaldı ki bu konuda ben bile dediğim bir laf ile konuyu istemeden saptırmış oldum misal.

Bu tip bir kavram karmaşasının yaşanmasının ve bu konunun açılması da bence değişen şartlardan kaynaklanıyor. Sitede üyeliğim 5 seneyi, yazarlığım da 4 seneyi doldurdu. Belki kısa belki uzun bir süreç, ama bu sürede bilgisayar teknolojileri o kadar ilerledi ki (ya da her neyse olan), ister istemez herşeyde değişiklikler yaşanıyor.

5 sene önce hepimiz zar zor bağlandığımız Çevirmeli Ağ'dan (Dial-Up) girerdik Internet'e ve öyle dolaşırdık forumda. Her köşe başında Internet kafeler yoktu, oyunlar DVD değildi (Sezen Aksu şarkısı gibi oldu bu cümleler :)). Neyse diyeceğim şu ki, şimdilerde herşey çok kolay hale geldi, bağlat ADSL'i Internet 7/24 emrinde, ve o kadar yaygın ki... Online oyun devri başladı, eskisi gibi oyunlardan konuşulmuyor, en çok mesaj Knight Online'da var, ADSL'in yaygın olmasından dolayı her gün açılan abidik sitelere hiç girmeyeceğim yoksa çıkamam işin içinden.

Biz ve hatta benden de yaşça büyük sizler, Internet denilen kavramla daha olgun bir yaşta tanıştığınız için pek çok şeyi iyisi kötüsü ile irdeleyip kendinize doğru olan kısmı alabildiniz. Ama şimdi Internet belki daha "forum" kelimesini bile ilk kez gören 9 yaşındaki hatta belki daha küçük bir çocuğun evinde bile var (hoş ben de o yaşlarda tanıştım Internet ile ama o zamanlar Internet Türkiye'de hatta Dünya'da bile yeni yeni tanınıyordu), eh gerisini siz düşünün...

Bu durumda bence yapılacak iş, hep de söylediğim gibi, şikayet etmektense el verdiğince bize düşen görevleri yapabilmek, yeni arkadaşlarımıza yardımcı olmak, yol göstermek...
Rappier İletim - 21/05/2006 : 10:14:03
Crazy burada kimse suçlanmıyor. Sadece etik olanla uygulanan arasındaki fark tartışılıyor. Bence sorunun bir parçası sizde bir parçası seçkin üyelerde diğer parçası daha seçkin üye olamamış ama hareket ve tavırları düzgün kardeşlerimde, bir parçası ise bilinç seviyesi belli bir düzeye gelmeden internet mevzuğuyla tanışan bilinçsiz kullanıcılarda.

Buradaki yanlış bana göre bilinçsiz kullanıcılara prim veren davranışlarımızda yatıyor. Birisi sadece açmış olmak için konu açıyor yada düzgün giden bir mevzuda saçma sapan bir mesaj atıyor ve sonrasında insanlar ya bu duruma devam edip yanlışlığı uzatıyorlar yada yöneticilerin vermesi gereken tepkiyi kendileri veriyorlar.

Tamam bizler burada uzun soluklu varoluşumuz sebebiyle bazı şeyleri söylemeye hakkımız var ama bence böyle birşey yerine sezsiz kalsak, cevap yazmayarak bu tip olaylara tepkimizi dile getirsek ve sonrasında işi yöneticilere bıraksak daha iyi olur.

Ama asıl sorunda burada başlıyor. Hangisi anlamlı hangisi anlamsız bunu nasıl ayırt edeceğiz? Bana göre doğru gelen başkasına yanlış gelebilir. İşte burada benim daha öncede belirttiğim gibi puanlama öğesi devreye giriyor. Daha öncede belirttiğim gibi kişiler puan güçleri ölçüsünde yeni üyeleri ve açılan konuları değerlendirebilmeli. işte o zaman doğru ile yanlış daha rahat ayırt edilebilir gibi geliyor abana.....
CrAzY_IVAN İletim - 21/05/2006 : 02:14:23
Belki de yöneticiler olarak bizden kaynaklanıyordur bu sorun. Yeterince "sözlük anlamını" uygulatmadığımızdan, üyeler de farkına varamıyorlardır. Bu da yapılabilir, bir forum konseptinin en küçük miktarda dışına çıkan konuya/mesaja kilit vurarak bunun da üstesinden gelinebilir sanırım. Yanlış uygulamalar yaptığımızı sanmıyorum ama bazen en iyi yolu bulacağız diye hiç bir yola girememek beni çileden çıkartabiliyor... Neyse geç oldu, projemi yeni bitirdim sinir stress sahibiyim, devam edin ben sustum :)
uckazaz İletim - 21/05/2006 : 01:42:40
Türkiye'de internet kullanıcıları artıyor diye sevinirken,aslında kötü tarafından bakan yok.Bir internet kafeye girdiğinizde gördüğünüz;sadece oyun oynamayı bilen,aralarında en iyileri "crack" yapmayı öğrenmiş ve ona "kırak,cırak,kerek,kürek" gibi isimler takmış küçük çocuklardır genelde.Küçük yaştan itibaren yetişen çocuklara interneti araştırma aracı olarak benimsetmediğimiz ve bilgisayarı sadece oyuncakmış gibi gösterdiğimiz sürece bu bilinç yerleşmeyecektir.OyunSitesi'nin de içinde olduğu durum malesef kötüye gidecektir.Bu durum sadece OS forum için değil tüm internet için geçerli.Biz burada tartışırken,fikir yürütürken;bilinçsizler konuya bile bakmazlar ve amaçları belirsiz gereksiz ileti yarışına devam ederler.İnternet bilincini yerleştirmek biraz da olsa yöneticilerin,seçkin üyelerin ve bilinci yerinde üyelerin elinde,çalışmaya devam edersek en azından OS forumun durumu daha iyiye gidecektir.

Yeri gelmişken bir de öneri:forumun anasayfasına "forum"un ne demek olduğu hakkında kısa bir yazı,duyuru vb. yazılabilir...

Benim bildiğim kadarıyla forum;
Kişisel ya da ispatlanmış fikir ve bilgilerin paylaşıldığı,üzerinde tartışıldığı;soruların ve yardım çağrılarının yanıtlandığı "samimi" ama "seviyeli" ortamdır.(Yaw şu resmiyeti fazla mı abartıyorum,tanım mıı felsefe mii belli diil)

0.03 Snitz Forums 2000