|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
lui kang |
İletim - 25/02/2009 : 20:34:18 arkadaşlar benim bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum ve buna ekran kartıyla başlamayı düşünüyorum bana iyi bir ekran kartı tavsiye edebilecek biri var mı |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
adoogix98 |
İletim - 17/06/2009 : 21:49:49 alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
4850 mutlaka iyi olur ama markasına göre performansı baya bi değişebilir zaten iyi markayla kötünün fiyat farkı da taş çatlasa 50 tl olurr yani bi 50 tl yi gözden çıkarmaya değer sapphire i öneririm
Sapphire Radeon HD 4850 Sapphire Radeon HD 4850 Sapphire Radeon HD 4850 İşlemci Hızı: 625 MHz Bellek Hızı: 1.986 MHz Paralel İşlemci Hızı: 750 MHz Bellek: 512 MB GDDR3 (256 bit) Paralel İşlemci Sayısı: 800 Arayüz Desteği: PCI Express x16 - v2.0 2xDVI 1x TV çıkış Güç Girişi: 1x 6 iğneli (pin) Crossfire Desteği: Var DirectX / Tarayıcı Modeli DX 10.1 / SM 4.1
Kartın arka yüzü - soğutucu arka taraftaki vidalar ve metal plaka ile vidalanarak tutturulmuş.
55 nanometre üretim teknolojisine sahip kartın üzerinde 965 milyon transistör bulunuyor. 512 MB GDDR3 bellekle gelen Sapphire Radeon HD 4850, tek slotluk bir tasarımı var.
Kartta 6 iğneli bir adet güç girişi kullanılmış. Genel olarak katı kondansatörlere sahip kartın üzerinde yer yer elektrolitik kondansatörler de bulunuyor.
Kartın Crossfire desteği bulunuyor.
Soğutucu Ve PCB
Sapphire Radeon HD 4850'de kullanılan soğutucu söylediğimiz gibi tek slotluk yapıya sahip. Kart çalışırken ciddi anlamda ısınıyor ve kasa içi soğutmanız iyi değilse, bu durum kasa içi sıcaklığınızın sürekli artacağı anlamına gelebilir. Çünkü soğutucu tasarımı fanın havayı kasa içerisine üfleyeceği şekilde yapılmış. Şimdi tamamı saf bakırdan yapılan soğutucuyu söküp biraz daha derinlere inelim.
Hararetli grafik işlemcimiz RV770 ve 8x64MB'lık GDDR3 belleklerimiz görülüyor. Hararetli grafik işlemcimiz RV770 ve 8x64MB'lık GDDR3 belleklerimiz görülüyor.
Fotoğrafta grafik işlemcisinin, belleklerin ve güç ünitesi elemanlarının üzerini örten saf bakırdan yapılma blok halindeki soğutucu görülüyor. Fotoğrafta grafik işlemcisinin, belleklerin ve güç ünitesi elemanlarının üzerini örten saf bakırdan yapılma blok halindeki soğutucu görülüyor.
Kartın ciddi anlamda ısındığını söylemiştik, testlerimize geçmeden önce kartın soğutucusunun tam yük altında üflediği hava sıcaklığını 74-76 santigrat derece civarlarında ölçtüğümüzü belirtelim. Kartın neredeyse tüm yüzeyini kaplayan soğutucu yüzeyin tamamının bakırdan yapılmış olmasının sebebi de tam olarak burada yatıyor. Üzerine yapıştırılan "sıcak" etiketi de böylece anlam kazanmış oluyor ki bakır soğutucu yüzeyi çalışma esnasında el yakacak kadar ateşli.
Soğutucu Ve PCB
Boştayken sesini duyamadığımız kart yük altına girince hatırı sayılır derecede ses yapabiliyor. Soğutma sisteminin tek slotlu yapıda oluşu ve havanın kasa dışına tahliye edilmemesi her geçen dakika fan devrinin biraz daha artacağı anlamına geliyor ki bu da bildiğiniz üzere daha fazla gürültü demek.
Kutu İçeriği
Kartla beraber bir adet DVI-VGA dönüştürücü, bir adet DVI-HDMI dönüştürücü, S-Video dönüştürücü kablosu ve crossfire köprüsü geliyor. Bunların yanında FutureMark'ın 3D Mark uygulaması, Cyberlink'in Power DVD ve DVD Suite yazılımlarıyla ATI'nin Ruby Rom diski verilmiş. Kutu içerisinde kullanıcı el kitabı var ancak sürücü cd'si yok. Bu uygulamalar yerine bir ya da birkaç oyun koyulsaymış daha iyi olabilirmiş. Gerçi 3D Mark uygulaması çekici duruyor ama onu da internet üzerinden test amaçlı edinmek mümkün. Kartın kutusunda Sapphire'ın 2 GB'lık flaş bellek verdiği yazsa da benim kutumda yoktu. Ülkemizde satılanlarda olmayabilir. Satın alırken sorup almak daha doğru olur.
|
adoogix98 |
İletim - 17/06/2009 : 21:44:18 fiyatını da siz bulun artık |
adoogix98 |
İletim - 17/06/2009 : 21:34:56 alıntı: adoogix98 tarafından yazılan:
ati radeon 4890 çıktı 1 gb ama 4870 gibi x2 si yok onun çıkmasına baya var galiba yalnız baya tuzlu fiyatını unuttum bayyyyyyyy
|
adoogix98 |
İletim - 16/06/2009 : 12:18:58 bence ati nvidia dan iyi hatta pc world ün kasım 2008 sayısında da belirtiliyor üst seviyede ati nin gemilerini batıramayan nvidia elindeki tüm yongalarla fiyata oynamak zorunda yazıyor testte nvidia gtx280 oc (over clock) ati rodeon hd 4870x2 (zotac+595 dolar) (hıs+610 dolar)
nvidia gtx280 2 ay önce en pahalı ekran kartıydı ve rakibi yoktu 4870 bir adım gerisinde kalıyordu ati 4870x2 yi çıkardı ve hem gtx280 i tahtından ettihem de bu kartın fiyat avantajıda kalmadı ve daha kötü duruma düştü uyanan nvidia gtx280 e overclock yaptı ama bu haliyle bile 4870x2 yi deviremedi
zaten crossfire x destekli bir anakarta 2 adet 4850 koyarsanız gtx280 oc nin performansıyla eşit oluyor ayrıca 200 dolar kar ediyorsunuz...
|
adoogix98 |
İletim - 16/06/2009 : 12:00:27 n vidia 4 gb lik ekran kartı yapmış 3500 dolar + kdv den piyasaya sürüldü ama sadece siparişle getirtiliyor |
|
|
|