AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Mikrofon sorunu + Bilgisayar kapanmasi

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
ork İletim - 06/03/2004 : 17:53:51
Iki problemim var, yardimci olursaniz sevinirim

1) Bilgisayarimi alali yaklasik 1 ay oluyor. Aslinda parcalarini alip ben monte ettim (Athlon 2200, 256RAM, 64MB GeForce). Montaj sirasinda CPU'nun fanini ters takmisim. bu yuzden CPU cok fazla isiniyordu(80-90°lere kadar) ve surekli kendiliginden kapaniyordu. sorunun neden kaynaklandigini anlayip fani ters cevirdigimde sorun kismen cozuldu. Fakat hala ozellikle windows media player ve winamp'i kapatirken ve bazi oyunlardan cikarken ayni sorunu yasiyorum(Ilginc: sadece cikarken veya kapatirken). Sorunun hala isinmadan kaynaklanabilecegini, bu tur programlarin CPU'yu zorlayarak fazla isinmasina neden olabilecegini dusunuyorum. Fakat halihazirda 3 tane fan oldugunu dusunerek(Power input, CPU, ve bir tane de extradan) yeni bir fan almanin ise yarayip yaramayacagindan emin degilim. Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Sorun gercekten isinma mi? Fan almak ise yarar mi? Sorun isinma degilse ne olabilir? Windows XP Professional kullaniyorum, onunla bir alakasi olabilir mi?

2) Bilgisayarim mikrofonumu gormuyor. ayni mikrofonu bir arkadasima odunc vermistim. onda gayet guzel calisiyordu. fakat ne ses kayit programlari ne de msn messenger mikrofonumu gormuyor. ilk once yine montajda bi sorun var diye dusundum ama ses kartim direk olarak anakarta bagli olduguna ve hoparlorlerim calistigina gore montajda bi hata yapmis olamam. Ses ayarlarinin hepsini de kontrol ettim, hicbiri sessizde degil. Sorun neden kaynaklaniyor olabilir? Aklima baska birsey gelmiyor. Ses kartinin driver'larini tekrar yuklesem veya update etsem ise yarar mi?
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
er_ac İletim - 10/03/2004 : 15:43:16
arkadaşım sanırım elektirik giriş fanı dediğin yer güç kaynağı(power supply) o bi işe yaramz fan açısından zaten fan görevi görmez ayrıca işlemci fanı sanırım anakartı soğutmuyor o sadece işlemci için bende bir işlemci fanı 2 kasa fanı var bence bir fan daha almak yerine kapakları aç mesela bizim bilgisayar 5-6 gün hiç kapanmadan duruyor kasa kapakları kapalı olduğu için(ama çift fan) diğer kasa(tek fanlı)kapakları açıkkken 4-5 gün gidiyodu... yani sonuç olarak ben para vermek yerine kapakları aç derim ama sen istersen sorunun çözülmezse alırsın bir fan daha:))
ork İletim - 10/03/2004 : 06:25:18
Islemci su sekilde tanimli :
x86 Family 6 model 8 stepping 1 authenticAMD ~1795Mhz
Yani 2200 degil 1800Mhz olarak tanimli, ki zaten boyle olmasi gerekiyor sanirim.
er ac'a yanit olarak da benim kasamda zaten iki tane fan takma yeri var. yalniz elektrik giris fanini ve islemci fanini saymazsak takili sadece 1 fanim var. yeni bir fan daha alayim mi, kasanin kenarlarini acayim mi?

Mikrofonla ilgili sorunumu cozdum, ilginiz icin tesekkur ederim. Sorun benim mikrofonumdaymis. Aslinda mikrofon calisiyor fakat nedense benim bilgisayarim sesini cok cok cok az aliyor. baska bir dizustu bilgisayarda normal calisiyor. bir arkadasimin mikrofonunu benim bilgisayarimda denedim, gayet iyi calisiyor. Yeni bir mikrofon alacagim.
bdogan İletim - 09/03/2004 : 22:57:50
işlemciyi nasıl tanıttın? amd lerde 2200 modeldir 2200mhz demek değildir ama teorik olarak p4 2200 den daha hızlıdır buna bakarak eğer 2200mhz olarak tanıttıysan fazla ısınma yapar normal ısı amd athlon xp de 41 - 45 derece felan olmalı
er_ac İletim - 08/03/2004 : 15:08:45
birde sana tavsiyem çift fanlı p4 kasalarından almanı tavsiye ederim benimki siyah eğer çift fanlı bir kasa alırsan sakın kasanın kenarlarını açma çünkü o zaman 2 fanda tam soğutamaz.
er_ac İletim - 07/03/2004 : 11:44:55
arkadaşım madde 1 le ilgili bi şey söylemek istiyorum eğer sorun ısınmadaysa kasanın kapaklarını aç yani bizimki hep öyle duruyor belki bu işinizi çözebilir.

0.03 Snitz Forums 2000