|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
ceberruh |
İletim - 27/06/2007 : 20:40:24 Malumunuz şu sıralar cehennem sıcaklarıyla boğuşuyoruz. Peki biz bu kadar ısınıp terliyorsak bilgisayarlarımızın hali ne?. Bu akşam bilgisayarımda NFS Most Wanted oynadıktan sonra işlemcinin durumuna ve fan hızına baktım... Ve ilk defa en yüksek değerleri gördüm bilgisayarımda...
Anakart: MSI K9N-nForce Ultra İşlemcim: AMD X2 4200 2.2 GHZ
http://img337.imageshack.us/img337/8826/fanlf9.jpg
Anakartımın bios ayarlarında işlemcinin ısısına göre fan dönüş hızının ayarı var. Şu anda en düşük sıcaklık 30 ve en yüksek 45 olarak ayarlı.
Acaba sizin PC niz ne halde? :) |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
ceberruh |
İletim - 28/06/2007 : 21:01:20 alıntı: kabil tarafından yazılan:
bu akşamdam itibaren aylarca kapanmayacak.yapmış olduğum 15000 mp3 arşiv bilgisayar çökünce gitti.tekrardan yapmam için aylarca açık kalması lazım. inş bu sıcaklarda modemim ve pc dayanır.yoksa alternatif çözümler bulmamız gerekecek.
bu arada corecenter programını kendi pcme kurma şansım varmı.elimde cd'si yok.
CD olarak yok maalesef. Yukarda da belirttiğim gibi bu program MSI anakartlar için tasarlanmış. Üstelik her anakartın programı da aynı değil. İnternetten ücretsiz olarak indirleniliyor. Çok rahat bulunan bir program.
Tahmin ediyorum programı anakartla bu kadar uyumlu yapmalarının sebebi, BIOS a girmeden kendinden OVERLOCK ayarlamaları olması. Yani BIOS a girmeden özel tercihlerinize göre overlock yapabiliyorsunuz. Gerçekten çok güzel bir program.
Gelelim konumuza :) Bu ısınma olayını gördükten sonra bir kaç işlemci fanı araştırdım internette. Metroelektronik'te sıvı soğutmalı radyatör fan var. Ne diyim oldukça tuzlu ama işlemciniz buzdolabında gibi çalışır. İkinic bulduğum biraz daha uygun
FAN CM RL-MUA-E8U1 8CM.CPU RADYATÖR SIVI SOĞ.: 120$+KDV FAN CM CPU RL-CUC-CNU1 CPU SIVI SOĞ.SİSTEMİ : 52$+KDV
|
TEKSAS-BLEK |
İletim - 28/06/2007 : 14:43:18 bugün karabükte derece 40 derece yani safranboluda sıcak benim bilgisayarda bişi yok ama açıkca bizim evin en rahat yeri benim odam ve bilgisayar benim odamda :D :P :) |
fatih52 |
İletim - 28/06/2007 : 13:30:15 Bi' kompresör falan tutun en azından işlemci fanını temizleyin. En çok ısınan işlemci sonra masraf olmasın size.. |
Palad1n |
İletim - 28/06/2007 : 09:36:22 Aşşağı katlara inip deneme şansım yok ama gece 3 gibi açtım annemler uyandı :)
Crazy ivan seninki gene sadece mustange taş çıkarıyor :)) |
hagi08 |
İletim - 28/06/2007 : 08:46:08 Valla fanımdan bir ses geliyor gerçekten söylüyorum 2. kattayız,ta aşşağıdan duyuluyor gelen ses :D Bilgisayara otururken son ses mp3 çalar ile oturuyorum o kadar yüksek,gıcık bir seski.Geçen gün bi açayım bakayım dedim,kasanın içini görmek istemezsiniz :D Kablolar zor gözüküyordu desem yeridir =) Her taraf toz zehirleniyordum ^^
Sonuç olarak bilgisayarımın durumu vahim.Az ömrü kaldı sanırım :) Burda 52 dereceydi dün. |
|
|
|