AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 ADSL'i ağda paylaştırmak...

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
CrAzY_IVAN İletim - 03/10/2006 : 21:43:38
Efenim hemen sistemi basitcene anlatıyorum. İki tane bilgisayar var :) bir ADSL modem var, ve bu modem ana bilgisayar olan benim bilgisayara ethernetten ağ bağlantısı şeklinde bağlı. 2. bilgisayarla olan bağlantıyı da tcp/ip ayarlarından ip vererek yaptıktan sonra (ilkine 192.168.0.1 diğeri 0.2) birbirlerini görüyorlar.

Sorun interneti paylaştırmak. Benim bilgisayarda hem modemin hem de 2. bilgisayarın bağlantısı olmak üzere 2 ağ bağlantısı olmuş oldu sanırım bundan kaynaklanıyor sorun. İki bilgisayarda da XP kurulu, ev/ofis ağır kur vs. gibi birçok yöntem denedim bana mısın demedi, 2. bilgisayar interneti görmüyor, ne yapabilirim?
4   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
CrAzY_IVAN İletim - 22/12/2006 : 13:13:57
Hmm o kadar süper bir bilgiye sahip değilim ama tecrübelerimden şunları aktarabilirim:

2 bilgisayar, ikisinde de Windows XP olduğunu varsaydığımızda, iki makinada da "Ev/ofis ağı kur" deyip çıkan adımları uygun bir şekilde gerçekleştirdiğinde otomatik olarak ağı görebilir. Diyelim ki görmedi, eğer ADSL modem ethernet ile network şeklinde bağlı değilse, yani usb üzerinden bağlıysa, bilgisaylar için ip atayarak görmesini sağlamak mümkün. Yapılandırmadan TCP/IP protokolü için 192.168.0.1 ilk bilgisayara, 0.2 de ikinci bilgisayara verildiğinde yine görüyor hemen. Ama bu sefer ethernet ile bağlı adsl'i paylaştıramazsınız. Bunun nasıl sağlandığını yukardaki mesajımda yazmıştım zaten, köprüleme modeli.

Başka bir sorun varsa, onlara göre araştırabiliriz.
HASS000 İletim - 22/12/2006 : 09:15:53
Hocam adım adım ağ kurma rehberi gibi bir şey yapabilir misin ^^
GoaL-KeePeR 2 İletim - 08/10/2006 : 00:24:20
Ard arda ileti atma diyene bak.
CrAzY_IVAN İletim - 03/10/2006 : 22:16:18
Ehm... Derken yaptım :) İki bağlantıyı seçip "Köprüle" yapınca otomatik oluyor gibi birşey zaten ;) Bilmeyenlere ders olsun bu da :P

0.03 Snitz Forums 2000