|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
NİCKYOK |
İletim - 03/09/2008 : 07:37:06 GOOGLE CHROME
Google'ın tarayıcısı bomba etkisi yarattı. Editörlerimiz, Google Chrome'un artılarını ve eksilerini bu yazıda bir araya getirdi. Türkiye'deki ilk Google Chrome incelemesi SDN'de. Özelliklerine geçmeden önce yazılımın Google'ın bir ürünü olması, daha başlamadan artı bir özellik kazandırıyor. Kullanıcılar, internet uygulamalarındaki başarının tarayıcıya da aktarılacağından şüphe duymadan kurulum dosyasını indirebiliyor. Pek söylenmese de, bu tarayıcının tıpkı Firefox gibi açık kaynak kodlu olduğunu hatırlatalım. Google, kendi duyurusunda, bu tarayıcıyı tasarlarken Apple'ın WebKit ve Mozilla'nın Firefox ürününden faydalandığını da belirtiyor. Google söylemese de yaralanılan kaynaklara bir ürünü daha eklemekte fayda var. O da; Internet Explorer 8 Beta 2. Google, bütün tarayıcılara bakmış, değerlendirmiş ve hepsinin en iyi özelliklerini bir araya getirmiş gibi görünüyor. Dilerseniz şimdi, bu tarayıcıya biraz daha yakından bakalım.
Tarayıcının görünümü, oldukça basit. Hızlı açılıyor ve en önemlisi de Türkçe arabirime sahip. Yarım sayfalarından tutun da destek sayfasına kadar hemen hemen her şey Türkçe hazırlanmış.
Hatta, yazılımı nasıl kullanacağınız anlatan YouTube videolarında bile Türkçe seslendirmeler var. Google, belki de ilk kez bir yazılımı bu kadar hızlı Türkçeleştirdi.
Bir pencere içerisinde birden fazla sayfa ziyaret ederek, işletim sisteminizde daha az karmaşa sunan yeni tarayıcıda, yeni sekme oluşturmak için üst kısımda bulunan artı işaretine tıklamak yetiyor. Yeni sekmenin açılış hızı gerçekten çok iyi.
Bu süre, Internet Explorer'dan çok daha iyi diyebiliriz. Sekmeleri, kolayca taşıyabiliyorsunuz ve dilerseniz bir sekmeyi sürükleyip sayfa içerisine bırakarak yeni sayfada açılmasını sağlayabiliyorsunuz.
İNDİRİN: http://shiftdelete.net/site/Download-document/680-Google-Chrome.html
web siteleri, kişisel verilerinize göz diken sabıkalı adreslerden biriyse, güvenlik yazılımlarınıza (antivirüs, antispyware, vb.) gerek kalmadan Google, o sayfayı görüntülemiyor ve zararlı içerik yerine sizi uyaran bir mesaj ile size durumun tehlikesi hakkında bilgi veriyor.
Tarayıcılarda görmeye alıştığımız indirme yöneticisini daha da basitleştiren Google Chrome, indirme işlemini tarayıcınızın sol alt bölümünde yarı saydam bir şekilde gösteriyor. Tek tıklamada, indirilen dosyanın bulunduğu klasörü açabiliyorsunuz.
Kaynak:Shiftdelete.Net
RESİMLER: http://shiftdelete.net/site/images/stories/2006/14/google_chrome_03.gif
http://shiftdelete.net/site/images/stories/2006/14/google_chrome_02.jpg
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
ThE_F@MeR@ |
İletim - 28/09/2008 : 22:04:47 alıntı: scrambler tarafından yazılan:
Yanılmıyorsam Opera'da indiriliyordu heralde...
evet cepten opera kullanılabiliyor... |
scrambler |
İletim - 07/09/2008 : 19:00:52 Yanılmıyorsam Opera'da indiriliyordu heralde... |
Lenin |
İletim - 07/09/2008 : 17:01:35 Google’ın web tarayıcısı Chrome cep telefonlarına da girecek... İlginç olacak gerçekten:D |
|KRONDOR| |
İletim - 03/09/2008 : 23:13:14 Hocam, benim o münasebetsiz :D |
scrambler |
İletim - 03/09/2008 : 22:26:12 alıntı: falamir tarafından yazılan:
Mouse un scroll tuşu çalışmıyor diye çamur atan kimdi, dışarı evladım, terk et sınıfı, bit pazarından mouse alırsan çalışmaz tabi.
         |
|
|
|