|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| barlik |
İletim - 29/01/2004 : 13:34:17 Arkadaşlar işyerimdeki bilgisayara bahsi geçen virüs bulaşmış. Norton sürekli uyarı veriyor fakat temizleyemiyor. Symantec desteğiyle birşeyler yapmaya çalıştım ama temizleyemedim. Daha doğrusu güvenli modda NAV ile tarayıp virüsün bulaştığı dosyayı temizleyin diyor ama olmuyor. Dosyanın yeri winnt/system32/winhlpp32.exe ama klasörde böyle bir dosya yok. winhlp32 var yani bir "p" eksik. Bu ne anlama geliyor anlamadım. Virüs programı ile tüm bilgisayarı tarayınca ise temiz çıkıyor. Eee nerde bu virüs, neden uyarıp duruyor :( Siz bir anlam verebilirsiniz umarım. Saygılar. |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| barlik |
İletim - 07/02/2004 : 20:16:45 Bu virüs üniversitedeki ağ vasıtasıyla bütün bilgisayarlara yayılmış anlaşılan :) Ama ben şanslı olanlardanım çünkü uzun uğraşlardan sonra bir daha uyarı çıkmadı bu virüse dair. Biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın bu arada. Symantec ile ilgili verilen linki zaten okumuştum ve virüs programının güncelleştirmelerini düzenli olarak yapıyorum ama dediğim gibi üniversitedeki network bağlantısı ile ilgili bir sorun maalesef.
İlginiz için teşekkürler. Saygılar.
|
| thakki1 |
İletim - 31/01/2004 : 03:46:08 network ortamında yayılan hızlı bir wormla karşı karşıyasın, etkisi sadece windowsta olur yani linux yada unixi etkilemez Symantecin vereceğim linkine bir göz at, ayrıca system32 yoluyla bilmediğiniz birsürü virus ve trojan kapmış olabilirsin, son güncellemeleri yapıp tekrar scan yap http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.hllw.gaobot.p.html |
| Rmn |
İletim - 29/01/2004 : 20:47:59 Umarım sorununuz çözülmüştür. bunları çözümlemek için virüs koruma programlarının sitelerinide ziyaret edebilirsiniz. çoğunda temizleme yolları ve kullanabileceğiniz programlar anlatılıyor. |
| barlik |
İletim - 29/01/2004 : 20:31:04 Sanırım temizlemeyi başardım ama hala emin değilim. Windows işletim sistemi ile ilgili olan tüm güncellemeleri yaptım. Nav programını da yeniden güncelledim. Artık virüs uyarısı vermiyor. Ama şüphe ediyorum yine de çünkü daha önce de virüs taramasında temiz çıkıyor ama bir süre çalıştıktan sonra "virüs alert!" veriyordu. Umarım temizlenmiştir. Yarın sanırım herşey daha net anlaşılacak. Benim hala anlamadığım virüsün bulunduğu söylenen dosya (winhlpp32) ile benim dosyam (winhlp32) arasında neden "p" farkı var? Hayırlısı :))
İlginiz için teşekkürler, Saygılar. |
| Rmn |
İletim - 29/01/2004 : 13:43:18 zaten winhlp32 dosyası windowsun helpi ile alakalı bir dosya o yüzden onu silmenizi tavsiye etmem. en sağlıklısı diskinizi başka bir makinaya takıp oradaki bir virüs programı ile silmeniz. ne kadar riskli olsada en sağlıklı yol bu. |
|
|
|