Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
K O N U ı N C E L E M E
delikanli14
İletim - 05/12/2003 : 20:20:47 arkadaşlar program yazamk için en iyi ve en özellikli bir program söyleyebilirmisiniz birde delphi ve visual basic iyi programmıdır
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada)
gunduzwalker
İletim - 10/05/2004 : 20:18:10 Oyun yazan varsa birlikte çalışabiliriz. Ben grafikerim ve bir arkadaşımda programlama yapıyor. Bi kişi daha fena olmaz.
brain
İletim - 13/04/2004 : 15:15:29 Dostum konu ile ilgili uzmanlığıma dayanarak söyleyeyim, program yazabilmen için en iyi dili kendin seçmelisin. Seçtiğin programlama dili programının kalitesini belirlemez. Ben şimdiye kadar tüm programlarımı VBasic 6.0 ile yazdım ve müşterilerimin tümü de "Allah razı olsun" dan başka söz etmiyorlar. Tabi bazıları eklentiler istiyorlar. Onlara da sürekli olarak eklentiler yapıp gönderiyorum.
emirtuncyurek
İletim - 19/02/2004 : 18:40:36 ben de pek usta sayılmam ama sana programla dili olarak hiç duyulmamış bir dil olan PYTHON'ı tavsiye ederim.Kaynak olarak da mustafa başer'in python adlı bir kitabı var onun belki bir faydası olur.Ben bir tek programla dillerin isimlerini bilirken şimdi oyun yapma kodlarını arıyorum.Faydası olabalir.
emraska
İletim - 06/12/2003 : 22:53:52 Tabi ki işin üstadları varken bana fazla laf düşmez ama amatör bir bilgisayarkolik olarak az çok basic bildiğim için bir kitap aldım ve internetten de biraz arştırarak VB öğrenmeye çalışıyorum...Avaris in de dediği gibi deniye yanıla uğraşa uğraşa zamanla birşeyler oluyor
Avaris
İletim - 06/12/2003 : 13:50:22 Programlamanın temeli Pascal falan değildir. Programlamanın mantığı, problemi çözüp algoritma kurabilmektir. Gerisi dilden dile değişen yazım farklarıdır. Yeni kuşak dillerin temel farkı nesneye dayalı programlamayı getirmiş olmalarıdır. Bu öğrenilmesi biraz zor bir kavram. Zaten gözde dillerin tümü de (C++, VB, Delphi) bu temelde. Dil seçimini de ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına göre belirler insanlar. C++, C'den geliştirilmiş bir dildir. VB, ise isminden de bilineceği gibi Basic temellidir. Delphi de benzer şekilde Pascal temellidir. İnsanlar genelde önceden hangisine alışkanlıkları varsa o yönde ilerlerler.
Bir dil öğrenmenin en güzel yolu bir kitap/kaynak almak ve bilgisayar başına geçmektir. Denemek, yanılmak ve daha fazla denemektir . İngilizcen var ise bir de site önerebilirim, www.programmersheaven.com .