|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
omersinan |
İletim - 08/04/2006 : 09:57:02 Tam emin değilim galiba bu konuyu yanlış yere açtım ama, bu sıralar başıma bazı saçma olaylar geliyor ve sizinle paylaşmak istedim.
Bu sıralar hack denilen şeyin çok moda olduğunu biliyorsunuzdur herhalde. Geçen İstanbul'da bir internet cafeye gittiğimde iki bacaksız(ufak çocuk manasında) oturmuş yanyana iki bilgisayarda bir hack sitesinin forumunda ona buna mesaj yazıyolar ve yazdıklarını azcık okuduğum zaman gerçekten bişiler anlıyorlar gibiydi ve yüzlerce mesajları vardı. Neyse işte böylü bu sıralar herkes hack ile ilgili forumlar açıyor, onun bunu MSNini patlatıp bunu hack sayıyor, ve bazı salaklara hack öğretilmesi sonucunda rastgele siteleri indirip "TÜRK BAYRAĞI" konuluyor. Bunu söylememin sebebi böyle birinin bana da takılması.
Bir sitem var. ASP programlama dili ile yapmıştım kısacası blog türü bir sayfa. Ben çok iyi ASP bilirim kendim yapdığım forum filan var. Neyse, bu sıralar sınıftaki herkes hack işiyle uğraşmaya başladı. Yan sınıftan birinin Cyber-Warriors'un sitesinde üyeliği varmış, bunlar birbirlerine kefil ola ola üye oldular Cyber-Warriors'un forumuna ve bişiler öğrenmeye başladılar ve bu öğrendiklerini hemen uygulamaya başladılar. Ona buna musallat oldular filan.
Bana takılan adam da, bir şekilde benim blogun yönetici bölümüne girmeyi başarmış. Adam hack hakkında bişiler bilsede, aslında hiçbirşey bilmiyor. Adam sitemdeki bir yazıyı değiştirip "Hacked by ..." koymuş ve altına bir Türk bayrağı yapıştırmış. İşte bu gibi adamlar yüzünden artık sitemle uğraşacak heves kalmadı benle. Bundan önce bir arkadaşım takılmıştı benim eski siteye(üç arkadaş dövmüştük ondan sonra ". Adamlar bizim aleyhimize faaliyet gösteren siteleri veya Hz. Muhammed'e kötü karikatürler çizip yayınlayan siteleri indirip Türk bayrağı koyarken, bazı arkadaşlar böyle siteleri indirip Türk bayrağı koyuyor, altına imzasını atıyor ve büyük bi ihtimalle bazı forumlarda yayıyor. Üstelik bazı forumlarda(bunları kendi gözümle gördüm) indirilmesi istenilen sayfalarla ilgili özel bi bölüm var. Örneğin ben Oyunsitesi'nin indirilmesini istiyorsam o sayfaya yazıyorum ve isteyenler indirmeyi deniyor.
İşte bu tür saçmalıkların arttığı bir ortamda, artık uğraşmak istemiyorum. Ben 3. sınıfta HTML'yi çok iyi biliyordum ve Lise 1'e kadar çok iyi ASP öğrendim artık her işimi yapabiliyorum. O yaratıklarsa, forumda gördükleri her şeyi hemen denemek üzere önüne gelen siteyi indiriyorlar.
...................
Bu arada bu sitede hack, crack gibi konuların konuşulmasının yasak olduğunu pek çok kişiden iyi biliyorum(crack konusunda üyeliğim kilitlenmişti) fakat bu mesajımın kilitlenmemesini umuyorum. |
2 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Dreamwalker |
İletim - 16/04/2006 : 17:59:59 Hevesini kirma derim. Sonucta bu tur olaylari hirs edin kendine. Sistemini yeniden gozden gecir, guvenligi saglamlastir. Yarin bir sirkette ASP kodcusu olarak calisacagina, belkide daha farkli konumda calisirsin :) inan bana sorununu gayet iyi biliyorum. Yazdigim bir PHP sayfasi normalde 100 satir kod olacaksa, guvenlik yuzunden 300 satira cikiyor. Aman su hileyi yaparsa, aman suradan acik bulursa diye diye uzuyor. Birde her degiskenin ozenle incelenmesi, veritabanina aktarilirken 2 kere kontrolden gecirilmesi? Sistemine yuk, web hostinge aylik daha fazla para... Ama hevesin kirilmasin derim, bence cok guzel yapmassin bu ise erken baslamakla, devami dahada guzel olmasi dilegi ile. |
mj |
İletim - 10/04/2006 : 01:57:21 biz bunlara LAMER diyoruz arkadaşım..baba sorarsan HACK gibi bir dusuncen varsa hiç bulaşma sende onlara yani LAMER sürüsüne katılmış olursun..bunu istemezsin heralde...
yazdıklarından gerçi dogru yolda oldugun çıkıyor...para kazanacağınız konularda uzmanlaşın arkadaşım...boş işlerle uğraşmayın.. |
|
|
|