AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 Total War Rome II - Total War Rome 2

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle
   
Mesaj:

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

  İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.
    

K O N U      ı N C E L E M E
inter_23 İletim - 17/09/2013 : 11:48:46
Creative Assembly ve Steam ortaklığıyla son zamanaların en iyi strateji oyunu Total War Rome II büyük bir beklenti ile Eylül ayının ilk haftası raflardaki yerini aldı.

Oyunda oynanabilir devletlerin yanı sıra satın alarak açabileceğiniz devletlerde mevcut. Epirus, Athens, Sparta, Seleucid, satın alınarak oynanacak devletler arasında.

Oynanabilir devletler ise; Egypt ( Mısır ), Kartaca, Rome, Parthia ( Partlar ), Makedonya, Pontus, Iceni ( Kelt - Britanya ), Suebi ( Cermenler ), Arverni ( Gaul, Kelt )

Oyun M.Ö. 270 yılında başlıyor ve her total war oyunundaki gibi görevler verilerek ilerliyor. Bu oyunda farklı olarak eyalet sistemi kullanılmış. Eskisi gibi, bir kaleyi aldığınızda oranın hakimiyeti tamamen size geçmiyor. En az 2 en fazla 5 köy, kasaba, şehirden oluşan topluluk eyaletleri sağlıyor. Bir eyalete sahip olunduğunda, oranın ticari, kültürel yapısı tamamen sizin hakimiyetinize giriyor.

Oyunda barbar, pön, latin, helen ve doğulu, göçebe, çöl göçebesi gibisi kültürler mevcut. Ağır olarak helen kültürü var. Özellikle, Anadolu, Mısır, Yunanistan, Balkanlar, Doğu Avrupa gibi coğrafi yerlerde helen kültürü çok fazla yaygın. Bunun sebebi ise Büyük İskender'in götürdüğü helenizm akımı. Oyunda bu kavram müthiş derecede işlenmiş. Bazı devletlerin politikası konumunda.

Devletlerin yine kendisine göre özellikleri var. Kimi ticarette iyiyken kimisi savaşçı bir kavim. Bu tamamen bulunduğu bölgedeki özellikleriyle doğru orantılı olarak yansıtılmış.

Teknoloji öğesi oyunda yine kendini gösteren büyük bir etmen, nüfusunuz ya da ekonominiz ne kadar güçlü olursa olsun, Askeri, İnşaat ve Tarım alanlarında teknolojileri araştırıp açmanız gerekiyor. Yoksa binalar yapılamıyor.

Bu oyunda yine farklı olarak satraplıklar mevcut. Bir nevi iç işlerinde serbest, dış işlerinde birisine bağlı gibi. Bir satraplık ile savaştığınızda o satraplık içerisinde olan devletler size savaş ilan edebiliyor.

Her geçişte 3 birim asker yapma hakkı tanınmış, aynı eyalette farklı komutanlar olsa da sadece bir komutan 3 birim asker yapabiliyor. Diğerleri beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca eskisi gibi asker kalabalığı yok artık, komutan ( aile üyesi ya da evlatlık ) olmadan askeri birlikler çıkartılamıyor.

Oyunun bir diğer farklılığı ise, entrika, süikast gibi etmenlerin olması. Oyunu açtığınızda her devletin ya da kavimin ailesi oluyor ve başka aileler hakkında evlilik, süikast, evlat edinme gibi hareketler yapabiliyorsunuz.

Aklımda kalanlar bunlar, strateji sevenler için şiddetle tavsiye ediyorum ve siz ne yaparsanız yapın Roma sizi gözlüyor olacak!..

Total War Rome II - Total War Rome 2 İnceleme Rehber Tanıtım
2   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
inter_23 İletim - 22/09/2013 : 01:55:35
:) Spartacus henüz isyan etmedi, etmesin de uğraştırmasın ekonominin yarısı gider o taraflara.

Çok fazla detay var, bazen kayboluyor insan içinde.

:) İskender öldükten sonra genarelleri Mısır, İran, Hindistan, Anadolu gibi bölgeleri tek tek almış, ondan sonra bu helenizm olayı ortaya çıkmış, zaten bu kısmı biliyorsun. Zaten generallerin kurduğu devleterin hepsi Yunan devlet yapısını benimsemesine rağmen, oradaki halkın yıllardan gelmiş olan geleneklerini değiştirememişler. Öyle harmanlanıp gitmiş. Oyunda da öyle işlenmiş. Yani İskender'in nefret ettiğini pek belli etmemiş :)
CrAzY_IVAN İletim - 21/09/2013 : 12:30:49
Vay, helal. Emeğine sağlık. :)

Detaylıymış oyun epey. Spartacus var mı Spartacus? :)

Bir de Büyük İskender, Helenizm akımı götürüyor derken? :) Onun Helenizm ile bağı olduğunu düşünmüyorum hatta sevmediğini hatırlıyorum sanki. Makedon - Yunan çekişmesi vardı gibi hatırlıyorum onun döneminde.

0.02 Snitz Forums 2000